sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

KESÄWOKKI





Tie naisenkin sydämeen vie vatsan kautta. Tai siis ainakin tämän naisen. Huushollimme wokkivastaava, eli avopuoliso, sulatti sydämeni kesäisellä, tulisella, raikkaalla wokilla, jossa oli mukavasti purutuntumaa. Kiitos maailmalle tällaisista miehistä!


KESÄWOKKI

Näitä tarvitset:

• 2 pakettia nuudeleita
• 1/2 pussillinen Pirkan pähkinäsekoitusta
• oliiviöljyä
• 1 keskikokoinen punasipuli
• 1 tuore punainen chili
• 3 valkosipulin kynttä
• peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
• 1/2 kesäkurpitsa
• 1/2 keltainen paprika
• 1/2 lime
• kourallinen vihreitä papuja (pakastepavut käyvät hyvin tuoreiden puuttuessa)
• 180 g katkarapuja
• loraus soija kastiketta
• 2 tl tamarind tahnaa
• loraus kookosmaitoa (max 1/2 tölkillistä)
• currya mukavan reippaasti
• pari hyppysellistä kuivattua minttua
• suolaa ja mustapippuria
• päälle nyrkillinen tuoretta korianteria

Wokkia valmistaessa on hyvä muistaa, että itse kypsyminen tapahtuu todella nopeasti, jotta vihannesten rapeus säilyy. Siksi on tärkeää pilkkoa kaikki valmiiksi ja ottaa kaikki ainekset esille ennen kypsentämisen aloittamista.

Pilko sipuli, valkosipuli, inkivääri, paprika ja kesäkurpitsa.
Poista chilistä siemenet ja pilko chili.

Paahda pähkinät kuivalla pannulla.
Siirrä paahdetut pähkinät morttelliin ja murskaa krouvisti.

Laita nuudeleiden keitinvesi päälle, mutta älä vielä laita siihen nuudeleita.

Öljyä pannu ja lisää siihen sipulit. Kuullota hetki.
Lisää valkosipuli. Lorauta sipuleiden päälle hieman soijakastiketta ja kuullota hetki lisää.
Laita loput vihannekset sekaan. Sekoita.
Purista puolikkaan limen mehut wokkiin ja sekoita.
Lisää mausteet. Sekoita.
Lisää murskatut paahdetut pähkinät ja kookosmaito.

Siirrä nuudelit kiehuvaan veteen. Käytä ne vain vedessä, niin että kuutiot hajoavat, mutta nuudelit eivät kypsy yli.
Lisää samalla katkaravut wokkiin. Sekoita.
Siivilöi nuudelit ja lisää ne wokkiin. Sekoita hyvin ja annostele samantien lautasille.
Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoile heti.


2 kommenttia:

  1. Kyllä en ihmettele, että sydän on sulatettu. Jätän tämän reseptin vinkiksi omalle puoliskolleni, jospa täällä otettaisiin vinkistä vaari...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, juu, toisinaan ne keksii yllättää ihan itsestään ja taas toisinaan ne ymmärtää "yllättää" vasta kun niille vähän vihjaisee :)

      Poista