torstai 6. kesäkuuta 2013

MUMMON VÄLIPALAT



Huikooko? Onko mummon kurkut mielilisukkeesi? Ei hätää. Onko joku muka joskus sanonut, että välipalan valmistaminen on vaikeaa tai aikaa vievää? Entä onko kukaan ikinä kieltänyt syömästä mummon kurkkuja muutoin, kuin lisukkeeksi? No, ei ole.

Jos siis olet kaltaiseni etikkahiiri, niin mummon kurkkuja voi ja saa nauttia ihan minkä tahansa kanssa tai vaikkapa sellaisenaan suoraan kulhosta. Sopivat muuten hodariinkin vallan mainiosti.





Mietin tovin, voiko mummon kurkkujen ohjeen jakaa blogissa. Etenkin, kun en ole sitä mitenkään tuunannut. Tämä on niitä niin perinteisiä ohjeita, kuin vain olla voi. Onhan se niin yksinkertaista. Varmaan kaikki tietävät miten niitä tehdä. Tai entä jos ei kuitenkaan kaikki tiedä. Ja entä jos joku ei ole hoksannut laittaa niitä paahdetun ruisleivän päälle voin, raejuuston ja tuoreiden mintun lehtien kanssa. No, siinä tapauksessa, pakkohan mummonkurkkujen ohje on jakaa.


MUMMON KURKUT

Näitä tarvitset:

• reilu 1/2 kurkku
• 3 tl valkoviinietikkaa
• 1 tl sokeria
• tilliä
• ruohosipulia
• suolaa

Viipaloi kurkku juustohöylällä kannelliseen rasiaan. Jos olet oikein reipas, kuorit kurkun ennen viipaloimista.
Sekoita mukissa viinietikka ja sokeri ja kaada seos kurkkujen päälle.
Silppua tilliä noin 3 ruokalusikallisen ja leikkaa ruohosipulia noin 1 ruokalusikallisen verran kurkkujen päälle.
Rouhi päälle suolaa.
Sulje rasian kansi ja ravista kunnolla.
Siirrä jääkaappiin maustumaan ja viilentymään.

Sopii erityisesti kalan lisukkeeksi tai ruisleivän päälle.

8 kommenttia:

  1. Aaaaaah etikkakurkuuuuuuuuut on ihan sairaan hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Mä vaan olin tosi laiskamato, enkä jaksanut tällä kertaa kuoria kurkkua ensin... ilman kuoria vielä parempia :)

      Poista
  2. Klassikot nimenomaan pitää jakaa, että kaikki muistavat tehdä niitä ja ne pysyvät klassikoina ;-)
    Ei meillä ainakaan tule mummonkurkkua liian usein tehtyä. Useamminkin voisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, samaan päädyin tovin mietittyäni ja juuri siksi tein tämänkin postauksen :)
      Mä teen mummonkurkkuja toisinaan ihan sunnuntai-illan "naposteltavaksi", sipsien korvikkeeksi...kun etikkahimo iskee...

      Poista
  3. Mummonkurkut on meillä ihan vakiotavaraa kesän ruokapöydässä. Niitä vaan ei sanota mummonkurkuiksi, vaan hölskykurkuiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hölskykurkut, heh, enpä ole ennen kuullut. Tuleeko se siitä, että niitä pitää hölskytellä/ravistella purkissa ennen tarjoilua? Mainio nimi :)

      Poista
    2. Jossain länsirannikolla, olisikohan ilmaisu kotoisin Raumalta tai sieltä suunnalta, niitä kutsutaan myös nimellä
      flatkutetut kurkut.

      Poista
    3. Flatkutetut!!! Hahah, täähän vaan paranee :D

      Poista