Huikooko? Onko mummon kurkut mielilisukkeesi? Ei hätää. Onko joku muka joskus sanonut, että välipalan valmistaminen on vaikeaa tai aikaa vievää? Entä onko kukaan ikinä kieltänyt syömästä mummon kurkkuja muutoin, kuin lisukkeeksi? No, ei ole.
Jos siis olet kaltaiseni etikkahiiri, niin mummon kurkkuja voi ja saa nauttia ihan minkä tahansa kanssa tai vaikkapa sellaisenaan suoraan kulhosta. Sopivat muuten hodariinkin vallan mainiosti.
Mietin tovin, voiko mummon kurkkujen ohjeen jakaa blogissa. Etenkin, kun en ole sitä mitenkään tuunannut. Tämä on niitä niin perinteisiä ohjeita, kuin vain olla voi. Onhan se niin yksinkertaista. Varmaan kaikki tietävät miten niitä tehdä. Tai entä jos ei kuitenkaan kaikki tiedä. Ja entä jos joku ei ole hoksannut laittaa niitä paahdetun ruisleivän päälle voin, raejuuston ja tuoreiden mintun lehtien kanssa. No, siinä tapauksessa, pakkohan mummonkurkkujen ohje on jakaa.
MUMMON KURKUT
Näitä tarvitset:
• reilu 1/2 kurkku
• 3 tl valkoviinietikkaa
• 1 tl sokeria
• tilliä
• ruohosipulia
• suolaa
Viipaloi kurkku juustohöylällä kannelliseen rasiaan. Jos olet oikein reipas, kuorit kurkun ennen viipaloimista.
Sekoita mukissa viinietikka ja sokeri ja kaada seos kurkkujen päälle.
Silppua tilliä noin 3 ruokalusikallisen ja leikkaa ruohosipulia noin 1 ruokalusikallisen verran kurkkujen päälle.
Rouhi päälle suolaa.
Sulje rasian kansi ja ravista kunnolla.
Siirrä jääkaappiin maustumaan ja viilentymään.
Sopii erityisesti kalan lisukkeeksi tai ruisleivän päälle.
Aaaaaah etikkakurkuuuuuuuuut on ihan sairaan hyviä :)
VastaaPoistaNiin on! Mä vaan olin tosi laiskamato, enkä jaksanut tällä kertaa kuoria kurkkua ensin... ilman kuoria vielä parempia :)
PoistaKlassikot nimenomaan pitää jakaa, että kaikki muistavat tehdä niitä ja ne pysyvät klassikoina ;-)
VastaaPoistaEi meillä ainakaan tule mummonkurkkua liian usein tehtyä. Useamminkin voisi.
Juu, samaan päädyin tovin mietittyäni ja juuri siksi tein tämänkin postauksen :)
PoistaMä teen mummonkurkkuja toisinaan ihan sunnuntai-illan "naposteltavaksi", sipsien korvikkeeksi...kun etikkahimo iskee...
Mummonkurkut on meillä ihan vakiotavaraa kesän ruokapöydässä. Niitä vaan ei sanota mummonkurkuiksi, vaan hölskykurkuiksi.
VastaaPoistaHölskykurkut, heh, enpä ole ennen kuullut. Tuleeko se siitä, että niitä pitää hölskytellä/ravistella purkissa ennen tarjoilua? Mainio nimi :)
PoistaJossain länsirannikolla, olisikohan ilmaisu kotoisin Raumalta tai sieltä suunnalta, niitä kutsutaan myös nimellä
Poistaflatkutetut kurkut.
Flatkutetut!!! Hahah, täähän vaan paranee :D
Poista