tiistai 28. toukokuuta 2013

KALATACO





Viikko on vasta alkanut ja mielessä on jo tuleva viikonloppu. Veckoslutenille on ainakin tänne meidän kotiseudulle luvattu hellettä. Kesän hellepäivinä aion nauttia runsain määrin kalaa ja etenkin kalatacoja. Miellyttävästi maustettu ja paneerattu ahven sopii parhaiten nautittavaksi mangosalsan ja coleslawn kanssa tortillaletun päällä tai siihen käärittynä.
Tämä ei ole mikä tahansa suositus - edellämainittujen kombo on aika lyömätön hitti tähän kesään!


PANEERATTU AHVEN TACOON
(ohje on muokattu Johan Crambyn reseptistä pienillä määrällisillä korjauksilla)

Näitä tarvitset:

• n. 8 ahvenfilettä
• suolaa

• 1 dl vehnäjauhoja
• 3 tl chilijauhetta
• 2 tl juustokuminaa
• 1 rkl paprikajauhetta

• 2 kananmunaa
• 1 dl pankoa (voit korvata korppujauhojen 2/3 ja maissijauhojen 1/3 seoksella)

• öljyä friteeraukseen
• talouspaperia kuivattamiseen

Suolaa ahvenfileet.
Sekoita vehnäjauho ja mausteet lautaselle.
Vatkaa kananmuna ja kaada se toiselle lautaselle.
Laita panko tai korppu- maissijauhoseos kolmannelle lautaselle.
Kaada öljyä kattilaan niin, että se peittää pohjan noin 2 cm syvyydellä.
Kuumenna öljy. Varmista pienellä paahtoleipäpalalla öljyn kuumuus. Jos leipäpala ruskistuu n. 15 sekunissa öljy on tarpeeksi kuumaa.
Pyörittele ahvenfileet yksi kerrallaan ensin maustetussa vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankossa/korppu-maissijauhoseoksessa.
Laske file varovasti kuumaan öljyyn ja anna paistua pari minuuttia kummaltakin puolelta (käännä välissä).
Nosta valmis file öljystä reikäkauhalla ja aseta talouspaperille kuivumaan.




2 kommenttia:

  1. Kappas, laitoin ihan samalla kombolla menemään viime elokuussa! Mangosalsat ja hela allt, kyllä maistui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas, sähän olet sitten ollut niin sanotusti aikaasi edellä :) Toi on kyllä hyvä kombo ja meillä syödään varmaan monesti vielä kesän aikana.

      Poista