keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

KESÄPARI






Tarvitset ahvenfileitä. Jos olet kaltaiseni onnekas nuori nainen, jonka isä kuljtettaa tyttärelleen pyydystämiään ahvenia valmiiksi fileroituina niin - bravo!

Suolaa ahvenfileet, rouhi päälle mustapippuria ja ripaus valkopippuria. Paista voissa molemmin puolin. Kääntäessäsi fileitä lisää pannulle silputtua kevätsipulin vartta ja pari teelusikallista pieniä kapriksia. Yksinkertaisuudessaan erittäin kesäistä.

Kalan kylkeen vanhan ajan verraton salaatti ja vielä kun nautit ruoan helteellä ulkoilmassa niin kesäfiilis on taattu!


BLADSALLAD PÅ GAMMALDAGSVIS

• ruukullinen lehtisalaattia
• 100 g kermaviiliä (puolikas purkillinen)
• 1 tl sokeria
• 1 tl sinappia
• suolaa
• 1/2 korkillinen valkoviinietikkaa
• 1 kananmuna

Keitä kananmuna kovaksi, kuori ja riko haarukalla pieniksi paloiksi.
Sekoita kermaviiliin sokeri, sinappi, etikka ja ripaus suolaa.
Pese salaatti jääkylmässä vedessä ja kuivata salaattikuivurissa tai talouspaperin päällä.
Aseta salaatinlehdet kulhoon, kaada kermaviilikastike päälle ja sekoita käsin niin, että kastike tarttuu tasaisesti jokaiseen salaatin lehteen.
Ripottele päälle rikottua kananmunaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti