keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

PERINTEISTÄ PERINTEISIN PERUNASALAATTI


Meidän mamman perunasalaatti on tuotu pöytään jokaikinen juhannus ja jokaikinen vappu.
Tänä juhannuksena matkaamme ystäviemme vuokraamalle järvenrantamökille, jossa ei ole sähköä. Mamman pottusalaatti tai pottasallad (lausutaan "puttasallad") saattaa sähköttömyydestä johtuen jäädä pois pöydästä, sillä jääkaappia meijerituotteiden säilömistä varten ei mökistä löydy. Hyvä puoli on se, että pääsen kokeilemaan ystävättären suosittelemaa ohjetta meijerituotteetomalle perunasalaatille. Muutenkin odotan innolla uusia eräkokkailukokeiluja, joita ensi viikonloppu tuo mukanaan. Niistä sitten postaus juhannuksen jälkeen.

Tässä kuitenkin kuva parin kuukauden takaa, jolloin pottusalaatti ravitsi ja täytti vatsaa vappupäivänä Ullanlinnanmäellä. Resepti on "lätt, som en plätt", niin kuin meillä tavataan sanoa. Ja maku on vailla vertaa!


MAMMAS POTTASALLAD

Näitä tarvitset:

• 10 keitettyä perunaa (keitä kuorineen)
• 1 maustekurkku
• 10-20 hillosipulia
• pala purjosipulia, ruohosipulia tai kevätsipulia
• paljon tilliä
• majoneesia

Kuori keitetyt ja jäähtyneet perunat. Pilko perunat pieniksi paloiksi (Mamman sanoin, vain laiskat jättävät palat liian suuriksi). Silppua maustekurkku sekä sipuli ja puolita hillosipulit. Sekoita kaikki kulhoon ja leikkaa tilli joukkoon. Lopuksi lisää majoneesia oman maun mukaan ja sekoita uudestaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti