sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

HELSINGIN MAKU (JA VÄHÄN AHVENANMAANKIN)Taste of Helsinki - tapahtuma tuli, oli ja meni. Minä kävin, maistoin ja nautin. Valitettavasti kuvat ja kommentit tapahtumassa maistamistani annoksista eivät kerenneet tänne blogin puolelle ennen kuin nyt, kun itse tapahtuma on jo ohi. Ajatelkaamme näitä siis suositusten sijaan inspiraatikuvina, jos vaikka joku teistä haluaa kotikeittiössä lähteä kokeilemaan näiden suosikkieni valmistamista. 
Päivän Raikkain.
Ahvenanmaalainen iki-ihana Smakbyn tarjosi raikkaan alkupalan, jossa rapeaksi paahdettu ja murustettu anopin limppu täydensi annosta koostumuksellaan. Itämeren kalatartarissa oli lohta sekä rapuja ja päällä siianmätiä, creme fraicheä, tilliä ja sopivan etikkaista punasipulia.

____________

 Päivän Kaunein.
Ravintola Juurin prässätty graaviahven, savustetulla perunalla ja punasipulilla ei menettänyt päivän kaunein-titteliään, vaikka osa koristeista lensikin heti kättelyssä kovan tuulen mukana. Tässä monia tekstuureja tarjoavassa alkupalassa kauneus ja maukkaus tulivat samassa paketissa. Rapeat perunat saivat tältä sipsihiireltä erityisen paljon ylistyksiä.

 ____________ 


Päivän Maukkaimmat.
Säilykelohi kuvan taustalla vielä avaamattomassa purkissa yllätti ja riemastutti skeptisimmätkin maistajat. Postres siirtyi tällä annoksella TäytyyKäydäTässäRavintolassa-listan kärkeen. Miten saaristolaisleipä voilla ja savulohisäilykkeellä voikaan maistua niin ihanalta!
Kuvan etualalla Farangin vihersimpukat punaisessa nahm jim-kastikkeessa merileväkaviaarilla ja rapealla sipulilla veivät kielen mennessään. Niin hyvää, ettei sanotuksi saa.

____________

Kälyn Suosikki.
Demon sahramirisotto ihastutti pehmeällä maullaan ja hummerimakkara suussa sulavalla koostumuksellaan. Innostavaa oli myös huomata, että makkara-annoskin voi olla taivaallisen kaunis.

 ____________

Veljen Suosima.
Suussa sulavaa lammasta maukkaalla lakritsikastikkeella ja raikasta varhaiskaali-luomujogurttisalaattia sai Bistro o Matin tiskiltä. Annos hurmasi maulla ja juuri sopivalla kypsyydellä.

____________Mitkä olivat sinun suosikkisi? Mikä maistui, mikä ei? Entä mikä, tai kenties kuka, hurmasi ulkonäöllään?10 kommenttia:

 1. Meillä on selkeästi ollut monta yhteistä suosikkia. Vähän harmittaa, että Postres jäi väliin. Minä lienen ainoita, johon tuo hummerimakkara ei ihan vedonnut. Risotto on hankala laji tuollaisessa massatapahtumassa ja oma annokseni oli mennyt vähän puuron puolelle. Mutta risotto oli kyllä hyvää, makkarasta en huikeasti välittänyt. Askin jälkiruoka oli myös todella hyvää, mutta vaikea verrata muihin, koska jälkiruoat jäi aika vähiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas tykkäsin juuri tuosta makkarasta. Risotto oli meidänkin annoksissa kypsynyt yli, mutta maku oli aivan mieletön.

   Samoin jäi täällä jälkiruoat vähiin, mutta mun kohdalla se ei ole kyllä mikään yllätys ;)
   Ainoa jälkiruoka, jota maistoin oli Smakbyn Ålandspannkaka. Jouduin toteamaan, että Ahvenanmaalla on useita paikkoja, jossa paikallinen pannukakku valmistetaan maukkaammin mm. Vårdön Peggy's Café, Marianhaminan Bagarstuganissa ja Momini kälyn kodissa sekä kesätalomme lähikylän juhannuksen salonnostojuhlissa :)

   Poista
 2. Taste of Helsingin annokset näyttävät olleen tänäkin vuonna upeita. Harmi, etten päässyt mukaan menoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten. Ja toivotaan, että silloin säät on paremmat :)

   Poista
 3. Täysin samaa mieltä kauneimmasta annoksesta, oli niin nätti! Smakbyn alkupala oli myös mieleeni, mutta Farangin annokset jäivät mun mielestä vähän latteiksi - ainakin verrattuna moneen muuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smakbyn alkupala oli erinomainen erilaisine tekstuureineen. Jäin harmittelemaan, että en maistanut heidän lammastaan, sillä se on saanut monelta kehuja.
   En maistanut Farangin pääruokaa, sitä karkkipossua. Mutta simpukoita kyllä ja ne maistuivat kyllä tälle likalle :)

   Poista
 4. Harmittaa että tuo oli niin lähellä Suomeen tuloani...ensi kerralla pitää kai aikaistaa tämä Suomeen tulo;D

  VastaaPoista
 5. Aivan hurmaavia annoksia! Rupes tekemään mieli lohi tartaria :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Ahvenanmaalle on matka tänä kesänä, niin eikun Smakbyhyn lohitartaria maistamaan. Tai sitten kotona hihat heilumaan :)

   Poista