torstai 2. toukokuuta 2013

TAMARIND-LOHTA JA KEVÄINEN JOGURTTIKASTIKE





Ohje on mukailtu Jamie Oliverin 'Salmon tikka with cucumber yoghurt'-reseptistä. Paistinpannun sijaan käytin kalan kypsentämiseen uunia ja jätin naanleivät pois keventääkseni ateriaa. Määrät menee tässä vähän sen mukaan, kuinka monta syöjää pöydän ympärillä istuu ja millainen nälkä heillä on.
Loistava kala-ateria aurinkoisiin kevätpäiviin. Enjoy!


TAMARIND-LOHI

Näitä tarvitset:

ruodotonta lohifilettä
• tamarindtahnaa
• suolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Leikkaa lohi noin 4 cm levyisiksi siivuiksi ja aseta siivut uuninvuokaan.
Suolaa lohipalat huolella ja anna levähtää hetken jääkaapissa (noin 15 min).
Ota lohi jääkapista, kuorruta se tamarindtahnalla niin, että päällipuoli ja sivut ovat täysin tahnan peitossa.
Kypsennä uunissa noin 20-30 minuuttia.


Keväinen jogurttikastike

Näitä tarvitset:

• 1 tuore chili
• puolikas kurkku
• 1/2 sitruuna
• 6-7 rlk ruokajogurttia
• tuoretta korianteria
• suolaa ja pippuria

Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Pilko chili oikein pieneksi.
Raasta kurkku ja silppua korianteri.
Sekoita chili, kurkku ja korianteri jogurttiin kulhossa.
Purista päälle puolikkaan sitruunan mehu.
Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.
Koristele lopuksi vielä parilla chilisilpulla ja korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti