keskiviikko 16. lokakuuta 2013

PASTAA


Tämä resepti on perujaan aiemmin tässä blogissa mainitsemaltani ystävältä ja siitä syystä se kulkeekin meillä nimellä Jon's Garlic and Prawn Pasta. Ohje on helppo ja nopea. Ruoka valmistuu oikein tehtynä noin 20 minuutissa. Minulta meni tänään tähän pari minuuttia enemmän, kun hieman sähläsin siinä samalla kameran kanssa.





JON'S GARLIC AND PRAWN PASTA
2lle hengelle

Näitä tarvitset:
• pitkää pastaa, kuten esimerkiksi spaghettia, linguinea tai tagliatellea

• pieni loraus hyvää oliiviöljyä
• pieni voikimpale
• ainakin 3 valkosipulinkynttä (säädä oman maun mukaan)
• 200-250 g pakastettuja, raakoja jättikatkaravun pyrstöjä
• kourallinen kirsikkatomaatteja
• kourallinen rucolaa ja/tai basilikaa
• kovaa italialaista juustoa, kuten parmesaania tai pecorinoa

Puolita tomaatit ja viipaloi valkosipulin kynnet.
Sulata jättikatkaravunpyrstöt siivilässä valuvan kylmän veden alla ja kuori.
Kuumenna öljyä ja voita pannulla keskilämmöllä pasta veden kiehuessa kattilassa.
Laitettuasi pasta kiehuvaan veteen kypsymään siirrä samantien valkosipuliviipaleet 30 sekuniksi pannulle. Varmista, että valkosipuli ei pala.
Siirrä pehmenneet valkosipulit pannulta pois.
Aseta jättikatkaravun pyrstöt pannulle. Kypsennä minuutti - pari, tai kunnes ovat muuttuneet vaaleanpunaisiksi lähes läpikotaisin. Käännä ja kypsennä vielä minuutin ajan.
Siirrä pannu pois hellalta ja lisää joukkoon rucola, basilika, tomaatit ja valkosipuli.
Valuuta kypsynyt pasta ja sekoita muiden ainesten joukkoon.
Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania päälle. Voilá!



6 kommenttia:

  1. Aika samanlainen pasta kuin meidänkin yksi lempipikaruoistamme. Oikeastaan merkittävin ero on, että paahdan joukkoon hiukan korianterinsiemeniä. Suosittelen testaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nopeat pastat toimivat hyvin arkeen oli sitten kyse kiireestä, väsymyksestä tai muuten vaan arjen viitsimättömyydestä :)

      Kiva vinkki lisätä joukkoon korianterin siemeniä- kiitos!

      Poista
  2. Hei, minulla olisi blogiisi liittyvää asiaa. Mihin osoitteeseen voisin olla yhteydessä?
    Terveisin, Susanna

    VastaaPoista
  3. Pastaaa herkullisilla aineksilla;mikä voiskaan olla parempaa;D

    VastaaPoista