keskiviikko 1. toukokuuta 2013

PARSAA


Olen takaisin Suomessa pidempikestoisen työmatkan jälkeen ja Helsinki näyttäytyy keväisenä. Kevät on yhtä kuin aurinkoa, sulanutta lunta ja parsaa!
Parsan kypsentämiseen ei välttämättä tarvitse parsakattilaa. Meidän huushollissa parsa kypsyy aivan kelvollisesti suuressa ja laakeassa kasarissa. Vihreä parsa on mielestäni parhaimmillaan ihan vaan keitettynä ja voisulalla nautittuna. Ryhdyin kuitenkin tällä kertaa oikein villiksi ja kokeilin parsan ja vuohenjuuston yhdistelmää. Toimi.




PARSAA VUOHENJUUSTOLLA

Näitä tarvitset:

• vihreää parsaa
• suolaa
• voita
• vuohenjuustoa

Leikkaa parsoista puiset päädyt pois.
Keitä vettä kasarissa sen verran, että se peittää parsat ja lisää ripaus suolaa.
Laita kiehuvaan veteen parsat makuuasentoon noin viideksi minuutiksi kypsymään.
Sulata voi.
Poista parsat vedestä laakealle astialle ja kaada voisula päälle.
Lopuksi ripottele päälle vuohenjuustoa.



2 kommenttia:

  1. Parsakattilaa ei meilläkään ole. Usein olen myös grillanut parsan parilapannulla. Grillaaminen säilyttää ihanasti parsan maut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, totta, grillattuna myös todella hyvää....pitänee odottaa sitä kuitenkin kesään ja mökkeilyyn asti - kotona kun ei grilliä ole :(

      Poista