sunnuntai 12. toukokuuta 2013

KURKUSTA SALSAA





Kevät muuntaa tomaattisen salsan kurkkuisaksi. Mieli janoaa raikkaita lisukkeita kalan kaveriksi ja kaikkea mihin saa lorauttaa sitruunan tai limen mehua. Nopeasti syntyvä raikas, kurkkuinen salsa sopii mainiosti kalan ja äyriäisten kaveriksi. Kalatacoihin varsin lyömätön lisuke. Sopisi varmaan myös hyvin tämän limesiian kylkeen. Tänään kuitenkin nautimme tätä tortillojen päällä yhdessä halloumin ja limellä maustettujen paprikoiden kanssa.

Tämänkin Väli-Amerikan herkun olen poiminut aiemmin mainitsemastani Texmex från Grunden - kirjasta. Määriä vähän säätelin enemmän oman makuni mukaiseksi - vähensin tomaattien ja sipulin määrää. Vaihdoin myös hopeasipulin tällä kertaa keltasipuliin, sillä sitä löytyi kaapistamme ja käytin samasta syystä kuivattuja chilihippuja tuoreiden sijaan. Suosittelen kuitenkin niitä tuoreita maun vuoksi. Voit säädellä salsan tulisuutta chilin määrällä, mutta runsaasta korianterista ei kannata tinkiä.
Aiemmin postaamiani Crambyn reseptejä ovat myös Guacamole Tipico sekä vehnätortillat.


SALSA PARA MARISCOS

Näitä tarvitset:
1 kurkku
• 2 oikein kypsää tomaattia (tai noin 8 miniluumutomaattia)
• puolikas sipuli (kelta- tai hopea)
• ruukullinen tuoretta korianteria
• 1-2 tuoretta chiliä (tai vastaavasti pari runsasta hyppysellistä kuivattuja chilihippuja)
• suolaa

Kuori kurkku ja koverra siemenkota pois.
Pilko kurkku, tomaatit ja sipuli niin pieneksi, kuin vain pystyt. Sekoita kulhossa.
Silppua korianteri ja chili. Lisää kulhoon.
Mausta suolalla ja sekoita huolella.
Anna viiletä jääkapissa sen aikaa, kun valmistat salsan kanssa tarjoiltavat herkut.



4 kommenttia:

  1. Iski Meksikonkaipuu! Tämä on kyllä niin meksikolainen lisuke katkaravulle kuin vain olla ja voi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!
      ...Meksiko, kalat ja katkikset,kurkkusalsa... Suomen suvessakin tämä tietenkin maistuu, mutta mielelläänhän sitä söisi Meksikon auringon alla :)

      Poista
  2. Helppoa kuin heinän teko. Kiitos maukkaasta reseptistä!

    VastaaPoista