tiistai 14. toukokuuta 2013

JOKA KESÄN VAKIOLISUKE





Coleslaw kuuluu kesään, kuin nenä naamaan. Usein siihen laitetaan kaalin ja majoneesipohjaisen kastikkeen lisäksi vaikkapa porkkanaa ja sipulia. I like to keep things simple, joten meillä coleslaw tehdään yksinomaan kaalista ja sinapin, valkosipulin sekä limen maustamasta majoneesista.  Amerikan herkku nautitaan usein grilliruokien kanssa, mutta se sopii mainiosti myös esimerkiksi tacon päälle kalan kaveriksi. Hienostelua tämä ei kaipaa ja kuten kuvasta näkyy kulhon reunatkin jäivät siistimättä.


SIMPPELI COLESLAW

Näitä tarvitset:

• 1/4 kaalia
• 2 dl majoneesia
• 1 lime (mehu ja kuoret)
• 1,5 rkl dijonsinappia (myös valkoiviinillä maustettu dijon käy hyvin)
• 2 valkosipulinkynttä
• mustapippuria

Purista limestä mehut kulhoon.
Lisää sinappi ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Sekoita.
Lisää majoneesi ja raasta päälle limen kuoret. Sekoita.
Mausta kevyesti pippurilla ja siirrää jääkaappiin maustumaan.

Suikaloi kaali.
Lisää 3-4 rkl maustamaasi majoneesia. Sekoita käsin, jotta kastike tarttuu tasaisesti kaikkialle.
Siirrää jääkaappiin siksi aikaa, kun muut herkut valmistuvat.


8 kommenttia:

  1. Itselläni nimenomaan käytössä tuo vähemmän simppeli versio, eli kaalit, porkkanat, salottisipulit ja sellerit + kastike kermaviilistä, omenaviinietikasta ja jauhetuista kuminan siemenistä ;) Molempi parempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Coleslaw on hyvää kaikissa eri muodoissaan, jopa meijerittömänä :)
      Kermaviilillä olen minäkin joskus tehnyt ja sekin oli hyvää...what can one say, kaalisalaatti - ei voi mennä pieleen :)

      Poista
  2. Kyllä, kuuluu kesään. Minä otan mukaan myös porkkanan ja sipulin, joviaali kun olen ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Ja vaikka keväässä vasta mennään, niin kesään voi ruoan kautta jo valmistautua :)

      Poista
  3. Tuosta on kyllä paljon ohjeila. Mulla coleslaw'iin kuuluu ehdottomasti porkkana, mutta sentään sipuli!

    Enpä kiinnittänyt kulhon reunoihin huomiota ennenkuin mainitsit ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kyllä meilläkin toisinaan joukkoon menee sipulia tai/ja porkkanaa... Kaali ei kuitenkaan mielestäni tarvitse niitä ja tämä "riisuttu" versio on osoittautunut mieleiseksi.

      Ei nuo kulhon reunat minuakaan siinä syödessä häirinneet :) Taisin huomata itsekin ne vasta siinä pisteessä, kun piti postata kuva :D

      Poista
  4. Kaalisalaatti on kyllä erinomainen lisuke ympäri vuoden. Epätrendikkäässä keittiössä siitä tulee coleslaw vasta kun siinä on porkkanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kyllä se maistuisi ympäri vuoden...jotenkin kuitenkin herään siihen vasta aina näin keväällä ja syksyllä unohdan taas koko lisukkeen puoleksi vodeksi.

      Poista