lauantai 26. lokakuuta 2013

ANANASSALSA





Syyskuun alussa täytin vuosia. Avopuoliso vei minut syömään Patronaan, vaikka itse ei edes kovasti välitä meksikolaisesta keittiöstä. Minä taas... no, minähän rakastan meksikolaista ruokaa! Ihastuin täysin sydämin ravintolaan! Syntymäpäiväravintola oli siis huolella valittu sankarin mieleen.

Patrona on Helsingin Annankadulla sijaitseva aito ja autenttinen pala meksikolaista taivasta. Tuolla elämäni ihka ensimmäisellä visiitillä kyseisessä ravintolassa söimme alkuun Taquitos de Carnitas. Ihanan kuohkean maissitortillan päällä lepäsi pitkään haudutettua possua ja sen kanssa nautittavaksi tarjottiin aivan tolkuttoman hyvää ananassalsaa.

Annos jäi kummittelemaan päähäni viikoiksi. Himoitsin sitä päivät ja yöt. Vihdoin ja viimein sain tällä viikolla ostettua ananaksen ja valmistin siitä salsaa. Lisäksi rakkaat chilikasvimme ovat alkaneet tuottaa hedelmiä ja sain ensimmäisen Jalastar-chilin mukaan kokkailuun.




Nautimme salsaa kotona perjantai-illan ratoksi tortillalettuun käärittynä yhdessä valkosipulimarinoitujen jättikatkaravun pyrstöjen, punakaalista valmistetun simppelin coleslawn sekä Jonas Crambyn guacamole tipicon kanssa. Yhdistelmä toimi oikein hienosti. Silti minun on pakko myöntää, että tuo ananassalsa taitaa sopia kaikkein parhaiten lihan kanssa. Sellaisen oikein murean ja mausteisen lihan kanssa.


ANANASSALSA

Näitä tarvitset:

• 1 tuore ananas
• 1/2 punasipuli
• 1 tuore jalastar-chili (tai tuore jalopeno)
• ruukulllinen korianteria
• kourallinen mintun lehtiä
• 2 tl sokeria
• ripaus suolaa
• roihaisu mustapippuria
• 2 rkl Brämhultsin appelsiini-ananas mehua

Kuori ja pilko ananas. Siirrä kulhoon.
Sekoita sokeri ja mehu ananaksen kanssa.
Poista chilistä siemenet ja pilko. Silppua sipuli, minttu ja korianteri. Lisää ananaksen joukkoon.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita ja anna maustua huoneen lämmössä tovi.


6 kommenttia:

  1. Ah, tässä se ananassalsa sitten on! Kuulostaa hyvälle, pitää kokeilla seuraavalla kerralla kun tekee tacoja :) Ja vaikka sitten sen lihan kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä se on! Sitä kokatessa peppu heilui Buena Vista Social Clubin lattarirytmien tahtiin, josta tuli hieman keski-ikäinen olo, mutta mitä tässä enään itselleen valehtelmaan...ikää kertyy joka vuosi lisää.

      Tuo Brämhultsin mehu on tässä mielestäni se tärkeä tekijä. Tietenkin sen voi korvata jonkun toisen merkin vastaavalla mehulla.
      Kokeilin ensimmäiseen versioon limeä, mutta salsasta tuli aivan liian hapanta, joten ei sitä. Ananassalsan kuuluu ehdottomasti olla raikas JA makea.

      Poista
  2. Minua niin harmittaa kun ananas on täälläpäin svindyrt,vaikkakin sitä täällä kasvatetaan.Joudun aina odottelemaan Suomen -matkoja ,että pääsen maistamaan tuoretta ananasta;D
    Nami,kaikenlaiset salsat ovat kyllä niin hyviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistäköhän se johtuu, että siellä kasvatettu ananas on siellä niin kallista?
      Eihän se täälläkään hävyttömän halpaa ole, paitsi galna dagarneilla. Mutta paremmin hintaista siis, kuin teillä siellä.
      Salsat ovat minunkin mielestäni toppen gott, löjligt smaskigt ja sellaista "jag sku kunna dö ätandes det här"-ruokaa :)

      Poista
  3. Se on muuten totta, että jotenkin ananassalsa on parasta lihan kanssa ja nimenomaan possun kanssa. Se taittaa hyvin possun rasvaisuutta.Ja Patrona - se nyt vaan on niin hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! ...possun kanssa toimii parhaiten JA Patrona on niin hyvä! Voisin käydä siellä ihan vaan syömässä niitä alkupaloja aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi noin 5-7 kertaa viikossa :)

      Poista