torstai 31. lokakuuta 2013

"TÄMÄ ON KYLLÄ MUN SUOSIKKISALAATTI"



Syyskuun alussa postasin tänne ohjeen ihanaan, lämpimään bulgur- ja kikhernesalaattiin. Se on oma suosikkini bulgursalaateista. Eilen valmistin edellispäivän ylijääneestä keitetystä bulgurista sitruksisen halloumsalaatin, johon avopuoliso totesi "Tämä on kyllä mun suosikkisalaatti". Eipä siinä sitten muuta. Laitetaanpas ohje jakoon!




BULGUR- JA HALLOUMISALAATTI

Näitä tarvitset:

• 2 dl bulguria
• 4 dl vettä
• suolaa

• halloumi-juusto
• 1 iso klementiini
• 1/2 punasipuli
• 1/2 pienestä kurkusta
• 1 tomaaatti
• n. 10 aurinkokuivattua tomaattia
• persiljaa
• 1/2 sitruunan mehu
• suolaa ja mustapippuria
• oliiviöljyä

Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaisesti suolaisessa vedessä. Bulgurin kypsettyä siirrä salaattikulhoon viilentymään.
Viipaloi halloumi ja paista kuivalla pannulla molemmin puolin. Siirrä leikkuulaudalle viilentymään.
Silppua sipuli ja pilko kurkku, tomaatti, klementiini ja aurinkokuivatut tomaatit niin pieniksi paloiksi, kuin kykenet. Siirrä kulhoon bulgurin kanssa.
Pilko viilentynyt halloumi pienen pieniksi paloiksi ja silppua persilja. Sekoita salaattiin.
Mausta sitruunan mehulla, suolalla, pippurilla ja lorauksella oliiviöljyä.


Ranskankerma-kastike salaatille

Näitä tarvitset:

• 200 g  ranskankermaa
• 1 valkosipulin kynsi
• 3 tippaa tabascoa
• hyppysellinen kuivattuja chilihippuja
• 1 rkl mintun lehtiä

Murskaa valkosipuli ja silppua mintunlehdet.
Lisää kaikki ainekset ranskankermaan ja sekoita.
Anna maustua jääkaapissa valmistaessasi salaatin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti