torstai 25. lokakuuta 2012

KOOKOS, TOFU JA NUUDELIT





Asuin opiskeluaikoina jonkun aikaa Helsingin Taka-Töölössä ystävän kanssa kimppakämpässä. Siinä kyseisessä asunnossa tein usein tätä safkaa illalliseksi. Toisinaan söin sitä yksin, toisinaan kämppis liittyi seuraan. Omasta päästä repäisty kookos ja tofu-resepti kuului ehdottomiin suosikkeihini, jonka kuitenkin jostain selittämättömästä syystä ikään kuin unohdin muutettuani ulos tuosta asunnosta.

Nyt useamman vuoden jälkeen ostin lähikaupasta kaikki tarvittavat ainekset ja päätin yrittää uudelleenloihtia meidän tyttöjen kimppakämppä-makumaailmaa. Hämmennyksekseni ulkomuisti ei pettänyt ja lopputulos oli uskollinen nostalgiaretki.

Erityisen hyvää ja raikasta tästä tekee miniluumutomaatit, tuore inkivääri, sitruunan mehu ja korianterin siemenet. Rapsakaksi jätetty paprika antaa purutuntumaa. Ja kaiken lisäksi ei mikään vaikea ateria kokattavaksi. Etenkin arkena helppo on hyvää!


TYTTÖJEN KIMPPAKÄMPPÄ KOOKOS-TOFU-NUUDELI
2lle hengelle

Näitä tarvitset:

• 250g Alpron maustamotonta tofua
• 1 sipuli
• oliiviöljyä 
• loraus soijakastiketta
• 2 valkosipulin kynttä
• peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
• 1,5 rkl korianterin siemeniä
• 1/2 tl kuivattuja chilihippuja
• 2 tl sitruunaruohon jauhetta
• 1 punainen paprika
• 2/3 400 gramman kookosmaito purkista
• 1 rkl kuivattua minttua
• kourallinen kypsiä miniluumutomaatteja
• 1 rkl tuorepuristettua sitruunan mehua
• suolaa

• 1,5 rkl silputtua tuorepersiljaa

• pari annospussia nuudeleita
• puolikas kasvisliemikuutio

Leikkaa  tofu kuutioiksi ja silppua sipuli. Kuullota sipuli ja tofukuutiot pannulla öljyssä ja lorauta noin ruokalusikallinen soijakastiketta mukaan.
Murskaa valkosipuli ja lisää pannulle sipulin ja tofun sekaan.
Mausta morttelissa jauhetuilla korianterin siemenillä, kuivatuilla chilihipuilla, sitruunaruohon jauheella ja raasta vielä sekaan pala tuoretta inkivääriä.
Suikaloi paprika ja lisää pannulle. Anna paprikoiden hetken kypsyä. Paprikat saavat mielellään jäädä hieman rapsakoiksi.
Ravistele kookosmaitopurkkia reippaalla otteella niin, että kuulet maidon sekoittuvan. Avaa purkki ja kaada siitä noin 2/3 pannulle.
Lisää minttu.
Halkaise luumutomaatit ja lisää ne kastikkeen joukkoon.
Purista sitruunasta noin ruokalusikallinen mehua kastikkeeseen.
Mausta vielä suolalla, silppua persilja ja ripottele sitä kookosmaitokastikkeen päälle.

Kiehauta vettä kattilaan, lisää puolikas kasviliemikuutio ja anna sen liueta kiehuvaan veteen. Lisää nuudelit keitinveteen ja anna kiehua noin 2-3 minuuttia, kunnes kypsyvät.

Annostele kulhoihin nuudelit ja kastike ja koristele persiljalla.


2 kommenttia:

  1. Tehtiin tätä vähän mukaillen ja vaihdettin tofu kanaan ja nuudeli täysjyväspagettiin.
    Tuli tosi hyvää! Mut ei löydetty perus S-marketin valikoimasta sitruunaruohon jauhetta ja piti korvaa se jollain maustesekoituksella. Vinkkejä mistä sitä löytää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, toimii varmasti kanan kanssa mainiosto!

      Kääk, mun sitruunaruohon jauhe on saatu tuliaisena Kambodzasta. Vähän pitkäksi menee kauppareissu, jos sieltä meinaa hakea :)

      Luulisin, että löytyy ainakin niistä Hämeentien aasialaisista ruokatarvikekaupoista. Ja voi hyvinkin löytyä myös Stockan Herkun hyllyiltä. Vaihtoehtoisesti voi tietenkin käyttää ihan sitruunaruohoa sellaiseinaan, poistaa sen sitten vaan safkasta juuri ennen tarjoilua laakerinlehtien lailla. Sitä pitäisi löytyä vähän paremmin varustetuista K- ja S-marketeista.

      Poista