keskiviikko 17. elokuuta 2016

PAPUTACOT - VEGGOTACOS MED BÖNOR



Elokuu on kesäkuukausi, vaikka säät jo enteilisivätkin syksyä. Tacot taas ovat kesän parhaita ruokia. Tuoreita yrttejä ja vihanneksia, pientä tulisuutta ja käsin syötävää, siinä se. Vegaaneillekin sopiva paputäyte on ollut tämän kesän tacosuosikkini. Kuvaankin päätyi jo puoliksi syöty annos ja nopealla räpsyllä - niin hyvää oli, ettei malttanut kuvata!




8 hengen ystäväporukka mökkeili ja jakoi päivät renki- ja piikavuoroihin. Tehtäviin kuului tiskaus ja ruoka. Neljäntenä päivänä vuorossa oli ystävämme, jonka kokkailutaitoja olen ennenkin kehunut moneen otteeseen. Häneltä olen aiemmin saannut ohjeet mm parhaisiin falafeleihin sekä valloittavan hyvään Garlic and Prawn Pastaan. Nyt vuorossa on paputäyte tacoihin.

Mökkireissun jälkeen iski himmeä himo tähän täytteeseen, kysyin ohjetta ja tein täytteen sen mukaan kotona. Helppoa ja hyvää, koukuttavaa jopa.



_________________________________

 


Den här ypperliga tacofyllningen av bönor och aubergine passar väl också för dig, som är vegan. Receptet har jag fått av min goda vän, som tidigare delat med sig recepten för sina oemotståndliga falafels och sin Garlic and Prawn Pasta



_________________________________

 

PAPUTÄYTE TACOILLE
8lle tortillalle

Näitä tarvitset:

• 1 munakoiso 
• suolaa

• oliiviöljyä
• 1 sipuli
• 2 valkosipulin kynttä
• 1 punainen paprika
• 1 tölkki hyvää tomaattimurskaa (esim. Mutti)
• 1 rkl chilijauhetta
• 1 rkl juustokuminaa
• suolaa ja pippuria maustamiseen
• tuoretta persiljaa
• tölkki/purkki säilöttyjä mustapapuja
• tölkki/purkki säilöttyjä kikherneitä
(• tuoretta korianteria)

Siivuta munakoiso noin 1,5 cm paksuisiksi kiekoiksi ja itketä munakoisokiekot ripottelemalla niiden päälle suolaa ja anna olla noin 15 minuuttia.
Pyyhittyäsi talouspaperilla munakoisojen pinnalle nousseen nesteen pilko kiekoista kuutioita ja paista ne runsaassa oliiviöljyssä pannulla, kunnes ovat lähestulkoon kypsyneet.
Poista munakoisot pannulta.
Silppua sipuli, viipaloi valkosipuli ja pilko paprika.
Kuumenna öljy uudestaan pannulla, laske miedolle lämmölle ja lisää sipuli, valkosipuli ja paprika.
Anna kypsyä noin 10 minuuttia pitäen huolen, ettei valkosipuli tai sipuli pala.
Valuuta tomaattimurska tiheässä siivilässä, jotta "ylimääräinen" neste valuu pois.
Siirrä munakoisot takaisin pannulle ja lisää mukaan siivilässä oleva tomaattimurska.
Mausta chilijauheella, juustokuminalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita ja anna hautua hetki.

Valuuta pavut ja kikherneet. Silppua persilja (ja korianteri).
Lisää yllämainitut pannulel, sekoita ja kuumenna.

Tarjoile paputäyte tortilla lettujen päällä yhdessä pilkotun tomaatin, silputun punasipulin, jääsalaatin ja pikkelöityjen punasipulien kanssa.

Ja ei-vegaaneille kermaviili on myös hyvä lisä tortillojen täytteeksi.




_________________________________




FYLLNING TILL TACOS
För 8 tortillan

Det här behövs:

• 1 aubergine
• salt

• 6 msk olivolja
• 1 lök
• 2 vitlöksklyftor
• 1 röd paprika
• 1 burk krossade tomater
• 1 msk chilipulver
• 1 msk spiskummin
• salt och peppar enligt smak
• persilja
• 1 burk konserverade svarta bönor
• 1 burk konserverade kikärter

Skär auberginer till ungefär 1,5 cm tjocka skivor. Strö salt över skivorna och låt ligga i ca 15 minuter.
Torka sedan med hushållspapper vätskan som stigit på ytorna av aubergine skivorna.
Skär skivorna i kuber och lägg på en stekpanna över medelstark värme med rejäl mängd olivolja. Låt mjukna tills nästan färdiga.
Ta sedan skivorna bort från pannan.
Finhacka löken, skär vitlöken och paprikan i skivor, värm upp oljan på nyttoch lägg sedan löken, vitlöken samt paprikan i pannan. Fräs på låg värme i ca 10 minuter eller tills löken är gyllene.
Lägg tomatkrossen i en tät sil och låt en del av vätskan rinna av.
Lägg sedan auberginen och den avrunna tomatkrossen på pannan. 
Smaksätt med chilipulver, kumin och salt och peppar. Blanda och låt skjuda en stund.
Häll bönorna och kikärterna i silen och låt rinna av. Hacka persiljan (och koriandern).
Lägg ovannämnda med på pannan, blanda och värm upp.

Servera på tortilla plättar tillsammans med tomat, finhackad rödlök, issallad samt inlagd rödlök.
Och om du inte är vegan, kan du lågga på lite gräddfil. Det passar väldigt bra till.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti