perjantai 15. maaliskuuta 2013

SITRUUNA-HALLOUMILISUKE


Ohje löytyi Irlantilaisnaisen blogista, joka puolestaan oli poiminut sen Laura Santtinin kirjasta 'Flash Cooking'.

Hurjiin reseptin kehittelyihin en lähtenyt. Laitoin vain tuplamäärän hunajaa alkuperäiseen ohjeeseen nähden, sillä makea on mielestäni halloumin paras ystävä. Jätin myös tillin kokonaan pois.
Ulkona on vielä aika vilu, eikä meillä ole grilliä. Paistoin siis pannulla, kun uuniin en halunnut laittaa. Toimi. Irlantilaisen Ameen halloumit tosin näyttivät huomattavasti pehmeämmiltä, kuin minun, eivätkä hänen sitruunavipaalensa hajonneet.
Niin, että se grilli tai uuni olisi ehkä kuitenkin toiminnut paremmin! No, ei ehkä niin nätti tämä lopputulokseni, mutta oikein maukas ja oiva lisuke silti.


PAISTETUT SITRUUNAHALLOUMIT

Näitä tarvitset:

• 1-2 valkosipulin kynttä
• 1 tl rosépippuria
• hyppysellinen suolaa
• 2 rkl hyvää oliiviöljyä
• 2-3 tl juoksevaa hunajaa
• 2 sitruunaa
• halloumi juustoa

Murskaa morttelissa valkosipuli, rosépippuri ja suola.
Lisää hunaja, öljy ja yhden sitruunan mehu mortteliin ja sekoita.
Viipaloi sitruunat oikein ohkaisiksi siivuiksi ja juusto 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
Pyöritä sitruunat ja halloumit seoksessa.
Kuumenna pannu. Aloita paistamalla halloumit kuivalla pannulla kummaltakin puolelta, kunnes ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. (Mulla vähän kärähti, kun juoksin keittiön ja olkkarin väliä. Samalla nimittäin tuli telsusta Masterchef).
Poista halloumit pannulta, kun ovat valmiit ja vähennä lämpöä. Siirrä sitruunat ja mausteseos pannulle ja anna karamelisoitua.
Asettele valmiit sitruunat halloumiviipaleiden päälle ja kaada kaiken ylle ihana mausteseosliemi.



3 kommenttia:

  1. Mitäpä sitä korjaamaan, jos se ei ole rikki. Minkä kanssa näitä teillä syötiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!
      Me syötiin näitä niiden Johannan Voittaja-perunoiden kanssa, siitä sun kalahaasteesta :)
      Ihania perunoita! Ja ihanaa halloumia! Mutta yhdessä eivät niin hyvin toimineet, tuli ehkä snadisti liian sitruunaista, kun kummassakin tuota keltaista hetelmää on ihan sillai kiva määrä :)

      Poista
    2. Näin jälkiviisaana sanoisin, että toimis varmaan todella hyvin esimerkiksi Tabboulehn kanssa.

      Poista