tiistai 5. heinäkuuta 2016

PIKKELÖITY PUNASIPULI - INLAGD RÖDLÖK



Jouluruokia miettimään? No, ei nyt sentään! Tämä usein joulupöytään valmistettava herkullinen lisuke toimiikin erittäin hyvin kesän grillipöytiin. Älä siis epäile, vaan kokeile, tutustu ja huomaa, että toisinaan vierailija toisesta juhlasta onkin juuri sitä, mitä tämä kesäjuhla kaipaa.




Ystävältä opittua - juhannusviettomme pohjaa runsaaseen ruokapöytään, johon jokainen tuo oman panoksensa. Rakas lapsuuden ystäväni, jonka olen tuntenut 4-vuotiaasta asti, toi juhannuspöytäämme pikkelöimiänsä punasipuleita. Yllätyin, kuinka hyvin nämä toimivat grilliruokien kanssa. Opin häneltä tämän yksinkertaisen ohjeen lisäksi makuyhdistelmän, josta aion pitää jatkossa kiinni. Pikkelöidyt lisukkeet ovatkin mitä oivin tapa tuoda vähän hapokkuutta grillilihan tai vaikkapa grillatun halloumin kylkeen.



_________________________________



Inlagd rödlök görs i vårt hushåll oftast till julbordet. Min kära väninnä, som jag känt sedan vi var 4 år, lärde mig, att detta härliga tillägg passar utmärkt även till grillmat - speciellt till grillat kött eller halloumi.



_________________________________




PIKKELÖIDYT PUNASIPULIT

 
Näitä tarvitset:

• 2 punasipulia
• 1 dl punaviinietikkaa
• 1/2 dl sokeria
• 1 tl suolaa
• 1 dl rypsiöljyä
• mustapippuria maun mukaan

Suikaloi sipulit.
Sekoita kaikki ainekset kauniiseen lasipurkkiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Näin helppoa ja niin hyvää!



_________________________________




INLAGD RÖDLÖK


Det här behövs:

• 2 rödlökar
• 1 dl rödvinsättika
• 1/2 dl socker
• 1 tsk salt
• 1 dl rypsolja
• svartpeppar enligt smak

Skiva löken.
Blanda alla ingredienser i en vacker glasburk och lägg i kylskåpet till minst 3 timmar för att smaksättas.
Så lätt och så gott!

4 kommenttia:

  1. Toimii myös burgereiden välissä! Testattiin nimittäin myöskin juhannuksena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, niin totta Emmi! Taitaa muuten myös olla mun lempiburgerin välissä, jota aion mennä ensi torstaina taas nauttimaan Tukholman reissulla - Flippin' Burgerin Cricket burger! Aah, niin hyvää!!!!

      http://halftenspydderestendog.blogspot.fi/2014/10/tukholman-burgerit.html

      Poista
  2. Hyvä muistutus, sopii tosiaan kesä kauteenkin. Punasipuli maustaa mukavasti myös nyhtölihalla täytetyn pitan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki! Kiitos. En vaan ole itse jotenkin tullut ajatelleeksi pikkelöidä punasipulia kesään, vaikka sitä monessa ravintolassa olenkin ruuan seassa kesäisin maistanut. Tähän tulee nyt kyllä muutos :)

      Poista