perjantai 2. syyskuuta 2016

PAPUKEITTO - EN SOPPA PÅ BÖNOR




Vähän harmittaa, että kesä on jälleen kerran ohi. Olen kuitenkin oppinut ottamaan vastaan syksyn ilolla. Syksyssä on paljon hyvää! Esimerkiksi se, että pimenevinä iltoina on "mysigt" lämmitellä tällä ruokaisalla, mutta erittäin kevyellä keitolla.







Kesällä tuli taas syötyä ilman mitään järkeä. Kroppa on ängetty täyteen kaikkea hyvää, joka tekee keholle pahaa. Päivien lyhentyessä on taas ihan fiksua yrittää pitää huoli omasta energiatasapainostaan ruokavalionkin kautta. Tämä keitto on täynnä kaikkea, joka tekee päälle ja kropalle hyvää ja silti se maistuu ihanan täyteläiselle. Koostumus on ruokaisa kiitos osittaisen soseutuksen. Kevennä syksyksi ruokavaliotasi keitolla, jonka energiat ovat peräisin vain ja ainoastaan hyvistä lähteistä.



_________________________________



En lätt soppa med mycket smak och allt annat än mager konsistens. Något för alla oss, som under sommaren frossade i oss allt gott, som gör åt kroppen ont. Lätta på dina matvanor för hösten med en värmande skål av soppan vars energi kommer enbart från goda källor.


_________________________________



KEVYT PAPUKEITTO

Näitä tarvitset:

• oliiviöljyä
• 1 pieni sipuli
• 2 porkkanaa
• 2 sellerin vartta
• 4 valkosipulinkynttä
• pari timjamin oksaa
• pari rosmariinin oksaa
• 1 laakerinlehti
• 1 l kasvislientä
• 250-300 g cannelini papuja
• n. 300 g tomaattimurskaa
• 2 isoa kourallista lehtikaalia
• ripaus suolaa
• mustapippuria maun mukaan

Kuumenna öljy kattilassa.
Silppua sipuli, pilko sellerin varret ja porkkanat ja lisää kattilaan. Kypsennä noin 5 minuuttia.
Murskaa valkosipuli, poimi timjamista ja rosmariinista lehdet ja silppua ne, lisää nämä sekä laakerinlehti kattilaan ja kypsennä noin 1 minuutti, kunnes tuoksut nousevat.
Lisää kasvisliemi, pavut ja tomaatit. Kiehauta ja laske sen jälkeen lämpöä.
Poista lehtikaalista varret ja suikaloi, lisää kattilaan ja peitä kannella. Anna putruta noin 15 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Siirrä noin 1/3 keitosta blenderiin ja anna koneen käydä, kunnes keitto on soseutunut.
Kaada soseutettu keitto takaisin kattilaan ja sekoita.



_________________________________




BÖNSOPPA

Det här behövs:

• olivolja
• 1 lök
• 2 morötter
• 2 selleristjälkar
• 4 vitlöksklyftor
• några kvistar timjam
• några kvistar rosmarin
• 1 lagerblad
• 1 liter grönsaksbuljong
• 250-300 g cannelini bönor
• 300 g krossade tomater
• några handfulla grönkål
• en nypa salt
• lite svartpeppar

Värm upp oljan i en kastrull.
Finhacka löken, skiva morötterna och sellwrin och tillägg i kastrullen. Låt koka i 5 minuter.
Krossa vitlöken, plocka bladen från timjamen och rosmarinen, finhacka och tillägg allt detta plus lagerbladet i kastrullen. Låt koka i ca 1 minut eller tills dofterna stiger.
Lägg till buljongen, tomaterna och bönorna. Koka upp och låt sedan värmen sjunka.
Skär skaften bort från grönkålen, skiva grönkålen och lägg i kastrullen.
Låt sjuda i ca 15 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
Ta 1/3 av soppan och lägg i en blender. Låt maskinen gå tills soppan är smooth.
Lägg sedan den smootha soppan tillbaka i kastrullen och blanda ihop.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti