tiistai 11. maaliskuuta 2014

POKSAHTELEVA PORKKANASALAATTI



Kouluruokalisukeklassikkoa on näkynyt vuosien varrella ruokablogissa, jos toisessakin. Viimeisin taitaa olla Kokit ja Potit-blogin päivitetty versio raasteklassikosta. Porkkanaraaste on nousevassa kulutuksessa myös meidän huushollissamme. Niinpä tuunasin klassikon omaan makuun pirskahtelevien granaatinomenan siementen kanssa.



 
Rosmariinilla maustettu hunaja tuo aivan oman sävynsä kastikkeeseen. Suosittelen! Omani ostin syksyllä Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlilta. Taisi olla jonkin maatalon emännän itsensä tekemää. Jos lähikaupastasi ei vastaavaa löydy uskon onnistuvan ihan hunajaa ja rosmariinia sekoittamalla. Ei kai se nyt sen kummempaa voi olla.


PORKKANARAASTE SALAATTI
2lle

Näitä tarvitset:

• 3 porkkanaa
• 1 granaattiomena

• 1 rkl oliiviöljyä
• 1 lime
• 1 tl rosmariinilla maustettua hunajaa

Kuori porkkanat ja suikaloi leveäksi raasteksi kuorimaveitseä käyttäen.
Puolita granaattiomena, aseta leikkuupinta kämmentä vasten kohti kulhoa ja lyö puukauhan avulla toisella kädellä siemenet porkkanaraasteen sekaan.
Sekoita kastikeainekset pienessä kulhossa kunnes hunaja on täysin sulautunut muihin aineksiin ja kaada salaatin päälle.
Sekoita kastike salaatin joukkoon käsin. Näin se levittyy tasaisemmin joka puolelle salaattia.

4 kommenttia:

  1. Granaattiomenan siemenet tekevät kaikesta parempaa!

    Kiitos, Sofia, linkityksestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kanssasi samaa mieltä! Laitan niitä toisinaan myös raita kastikkeeseen, esimerkiksi rasvaisempien frittien kanssa. Ne jotenkin raikastavat kaiken.
      http://halftenspydderestendog.blogspot.fi/2013/05/intialaista-snackya.html

      Poista
  2. Uuh, nyt osui makuhermoon! Edellinen granaattiomena piti heittää pilaantuneena, just ostettuna pois, harmitti. Mutta uutta putkeen, porkkanan kera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! Ja tuo lime ja hunaja tuovat porkkanassakin uusia sävyjä esiin. Kerrohan sitten mitä pidit.

      Poista