perjantai 21. maaliskuuta 2014

HEDELMIÄ JA PISTAASEJA



Hedelmäsalaatti - tuo aliarvostettu jälkiruokaherkku, joka jaksaa yllättää joka kerta. Kevään hedelmäsalaattisaldo korkattiin Hella&Herkku-kaupan hyllyiltä löytyneiden valkoviinillä maustetussa sokeriliemessä säilöttyjen appelsiinien säestämänä. Eikä minua haittaa tämä puistattava takatalvi. Kevät fiilis on jo korkattu, joten sillä mennään tästä etiäpäin kesään asti. Syökää ihmiset keltaisia ruokia, niistä tulee takatalvenkin keskellä aurinkoinen olo!

Kyseisessä kivijalkapuodissa on pitänyt käydä siitä asti, kun sen pitäjä puodin avasi. Tämä laiskamato (lukekaa: minä) ei kuitenkaan saanut raahattua itseään kauppaan, ennen kuin viime viikolla. Jotenkin matka Kampin metrolta Museokadulle on tuntunut talvisaikaan liian pitkältä kiepiltä vakioreitistä. Viikko sitten säät olivat ihanan aurinkoiset ja pieni kiertolenkki tuntui jopa virkistävältä. Ja kyllä se kannatti! Hella&Herkku ei ole vain pikku puoti tunnelmallisella kadulla. Se on hyvälaatuisia herkkuja ja asiantuntevaa palvelua tarjoava harvinaisuus. Suosittelen!




Kuori ja pilko omena, 3 kiiwi hedelmää, 2 klementiiniä ja banaani. Pese rasiallinen tuoreita vadelmia ja kaada hedelmien joukkoon. Valuta säilykepersikoista mehu, pilko ja lisää kulhoon. Kuori pistaasipähkinät, lisää joukkoon ja sekoita hedelmäsalaatti hellin ottein. Annostele salaatti martinilaseihin.
Sekoita turkkilaisesta jogurtista, vanilliinisokerista ja pienen pienestä hyppysellisestä kardemummaa jogurttikastike salaatille. Nosta ruokalusikallinen jugurttikastiketta jokaisen annoksen päälle.
Pilko Ligurian sokeriliemi-valkoviiniappelsiineja ja koristele niillä annokset. Tarjoile samantien.

Tämän aurinkoisemmalta kevät ei oikein voi maistua. Luulenpa, että jatkossakin Hella&Herkun kautta käy tieni, kun hedelmäsalaattia tekee mieli.

Hella&Herkku-kivijalkakauppa sijaitsee osoitteessa Museokatu 15, Helsinki. Kaupan kuulumisia voi seurata sen facebook-sivuilta.




4 kommenttia:

  1. Oi kiitos kauniista sanoista, aivan kaupantädin sydämessä läikähti :)
    Ja oli tosi kiva nähdä sinut livenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että oikein sydämessä läikähti, sepä hienoa :D
      Ja samoin, oli todella hauska nähdä livenä! Taidat olla ensimmäinen seuraamieni blogien kirjoittaja, jonka olen tavannut... poislukien tietenkin ne tyypit, jotka olen tuntenut jo ennen kuin alkoivat pitämään blogia (eikä niitäkään ole varmaan kuin yksi, heheh)... Kiva saada kasvot nimelle :)

      Poista
  2. Hedelmäsalaatti on aina hyvää ja etenkin noin aurinkoisen näköisenä:) Toivottavasti Annan putiikki on auki juhannuksen jälkeenkin,että minäkin pääsen sinne käymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoisen näköiset ruoat on lähes poikkeuksetta hyviä.
      Eiköhän se putiikki siellä juhannuksenkin jälkeen ole :)

      Poista