perjantai 24. tammikuuta 2014

PARIISIN PARHAAT TACOT


... maailman parasta guaqamolea ja muutenkin hyvä meininki. Kaikki yhdestä ja samasta paikasta Marais'n pohjoispuolelta läheltä Republique:ä.

Dallaillessa illansuussa Marais'n pohjoispuolella Rue de Normandieta pitkin kohdalle osuu mukavan näköinen baari, jonka sisällä istuu kivan näköistä porukkaa, käsissään hyvän näköisiä drinkkejä ja pöydillä lämpimänsävyisiä kynttilöitä. Baarin kyljessä on iso rautainen ovi. Ovi, joka ei aukea. Ei, vaikka puskisit ja vetäisit kuinka. Onpa kiusallista! Baariin haluaisi lasilliselle, sillä lasilliselle ollaan menossa, ja paikka näyttää tunnelmalliselta. Ohikulkijat - jos ovat paikallisia ja tuntevat baarin entuudestaan - osaavat kuitenkin neuvoa, että sisälle päästääkseen täytyy kiertää kulma Rue de Saintognelle, astua siellä olevaan erittäin pieneen kioskin omaiseen tacopaikkaan, kävellä sen perälle ja työntää perällä oleva keittiön sisäänkäynniltä näyttävä ovi auki.
Taco kioskin takana oleva ovi on sisäänpääsy baariin. Ja hyvä niin! Sillä ilman sitä, monikaan ei välttämättä tietäisi, että baarinkin puolella saa tilata tacoja. Paikan nimi on Candelaria. Ulkona hohtaa neonpinkkinä kyltti, jossa lukee TACOS.

Baarin olutvalikoima on suppea. Brooklyn Alen ja meksikolaisen vaalean oluen lisäksi vaihtoehtona on ranskalainen Demorny. Toisaalta, juuri mitään muita oluita ei tällaisessa paikassa jää kaipaamaan. Baarimikko loihtii drinkkejä listalta, josta ei saa mitään selvää ilman sujuvaa ranskankielen taitoa. Itse mikko vääntää englantia niin vahvalla aksentilla, että häneltä on englanniksi ihan turha yrittää kysyä yhtään mitään. Kokemuksen pohjalta voinen silti luvata, että baarin kaikki drinkit ovat hyviä, joten sinänsä lienee ihan sama, minkä drinkin tilaa. Alkoholittomille löytyy myös keittiössä vastavalmistettua inkiväärilimonadia.
Jos paikkaan eksyy myöhään illalla ja kaikki istumapaikat on jo viety voi silti hyvin tilata oluen tai drinkin kaveriksi kulhollisen talon koukuttavan hyvää guaqamolea, joka tarjoillaan talon omilla nachoilla. Kulhon saa kätevästi asetettua joko baaritiskille tai seinähyllyille juomaa siemaillessa. Guaqamole kannattaa ehdottomasti tilata, vaikka kädet eivät rittäisi kulhon pitämiseen tai ei olisi nälkä. Uskon vahvasti, että tämän parempaa guaqamolea ei mistään saa!
Jos saa illalla pöytäpaikan tai päättää tulla seuraavana päivänä Candelariaan lounaalle voi nauttia guaqamolen lisäksi alkupalaksi nachoja mustapapukastikkeella. Suosittelen. Pääruoaksi tarjolla on kolmea erilaista tacoa. Minä olen syönyt niistä jokaista. Possu on snadisti kuivaa, mutta muuntuu suussa sulavaksi pöydällä olevien salsa verden ja salsa rojan avulla. Avokadolla, perunalla ja juustolla täytetty taco vie kielen mennessään. Mehukas kesäkurpitsa täyte maistuu kevyeltä, mutta kerman määrästä päätellen, ei sitä kuitenkaan ole.

Sanoinko jo, että nämä ovat Pariisin parhaita tacoja?


Paikka, sen henkilökunta ja pienen pieni keittiö on sympaattinen. Muotiviikoilla baarin puolella voi myös tehdä muotimaailman julkkisbongauksia. Jos sellainen sattuu kiinnostamaan.2 kommenttia:

 1. Tuo oli niin ihana paikka. Tupaten täynnä, mutta aivan mahtavat tacot ja kaikki muukin. Aika monta margaritaakin tuli siinä juotua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä!
   Milloin kävit?

   Tuolloin kuukausi sitten mulla oli sen verran lepsumpi työmatka, että Candelariassa tuli vietettyä vähän pidempi ilta. Nyt tällä viikolla Pariisin työmatka oli sen verran kiireinen ja työntäytteinen, että piti suosiolla jättää tacomesta väliin - sillä sieltähän ei sitten noin vaan poistuta, niin ku' ihmisten aikoihin :D

   Poista