perjantai 30. elokuuta 2013

"EI NIIN NÄTTI" - SALAATTI



Poistin tomaateista kannat, pilkoin, siirsin ne siivilään, ripottelin päälle reilun hyppysellisen suolaa, ravistin, lisäsin vielä pienemmän hyppysellisen verran suolaa, uusi ravistus ja annoin tomaattien levätä siivilässä noin 10 minuuttia. Näin suola ei niinkään suolaa tomaatteja, vaan enemminkin vain syventää niiden makua. Poistin kiven avokadosta, kuorin, kuutioin ja puristin hieman sitruunamehua päälle, jotta eivät tummenisi. Pesin jääsalaattia ja pilkoin veitsellä pienehköksi.  Silppusin punasipulia. Murskasin haarukalla fetajuustoa. Pilkoin kaapin perältä löytyneitä säilöttyjä artisokan sydämiä. Heitin kaikki ainekset isohkoon kulhoon.

Sekoitin 2/3 oliivöljyä, 1/3 sitruunanmehua, hyppysellisen suolaa ja pippuria ja noin ruokalusikallisen silputtua tuoretta vavhaa minttua. Kaadoin kastikkeen salaatin päälle ja sekoitin käsin. Näin kastike tarttuu tasaisemmin kaikkialle salaattiin. Tällä kertaa kuitenkin salaatti muuttui mössöksi. Saattoi johtua siitä, että käsittelin liian kovakouraisesti pehmeitä avokadoja. Tai siitä, että olin kuutioimisen sijaan murskannut fetan. Rumaa tuli, mutta hyvää.

Kaadoin lopuksi salaatin leikkuulaudalle keoksi, koristelin vastaraastetuilla parmesanlastuilla sekä silputulla tuoreella chilillä. Ripottelin hieman sormisuolaa päälle.

Tarjoile "ei niin nätit"-salaatit leikkuulaudalta sillä se on nättiä niin, kivan ronskia ja luo rentoa tunnelmaa. Tiskiäkin tulee vähemmän, jos omistaa niin ison leikkulaudan, että siinä voi sekoittaa salaatin.






9 kommenttia:

  1. Kauheaa vähättelyä. Onhan tuo nyt superherkun näköinen. Rustiikkiset hommat näyttää kaikista parhailta. Just sellaisilta, että nyt kun saisi haarukan, niin alkaisin lappaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua oli....vaikka ehkä vähän kahdesti syödyn näköistä, hahah!

      Rustiikilla esiinpanolla saa sivistymättömämmänkin näköisen salaatin himoittavan hyvän näköiseksi...ehkä se oli tän mun tän kertaisen postausken pointti ;) Ja näyttää toimivan, kun teikäläinen on heti siihen haarukkansa pistämässä :D

      Poista
  2. Samaa miältä Jonnan kanssa, nätiltä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin ne stailaukset vaan tekee ihmeitä ;)
      ...rumastakin tulee nätti, kun se vähän laittautuu :D

      Poista
  3. Mun fetasalaatit näyttää aina tältä... Tänään meillä oli muuten paistettua fetasalaattia kun edellisenpäivän jämät oli niin karmean näköisiä, ettei kehdannut syödä. Kun mun fetasalaattiin ei kuulu salaatti, vain feta, tomaatti, kurkku, punasipuli ja paprika, se sai hyvän uuden muodon lihapullien kaveriksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, toi paistaminen on kyllä niin hyvä iki-niksi! Kaiken saa sillä ihan uuteen uskoon :)

      Mulla ihan perinteinen fetasalaatti pysyy snadisti siistimpänä, kun siihen en yleensä murusta fetaa, vaan kuutioin. Enkä laita yleensä fetasalaattiin avokadoa, mikä tässä tapauksessa oli yksi mössöttymisen suurimpia tekijöitä :D

      Meillä menee perinteisesti fetasalaattiin salaatin ja fetan lisäksi vain tomaattia, punasipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja - sellasella less is more meiningillä siis.

      Salaatiton fetasalaatti kuullostaa kyllä kans hyvältä idealta. Kiitos vinkistä!

      Poista
    2. Ja toi sun ajatus paistaa salaatiton fetasalaatti uudenlaiseksi lisuukkeeksi lihapullille! Vitsit mikä Hävikistä Herkuksi-keksintö!

      Poista
  4. Oi, miten kaunis salaatti ja tarjoilu! Tuo leikkuulauta-tarjoiluidea täytyy pistää pikimmiten korvan taakse ja käyttää ensi kerralla sopivassa tilanteessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tää oli multa tällainen pakon edessä tehty ratkaisu, joka tuntuu olevan monen mieleen :)

      Poista