keskiviikko 12. elokuuta 2015

GRILLIPERUNAT - POTATIS PÅ GRILLEN



Ai, et ole menossa Flowhun minun ja niin monien muiden kanssa? Älä huoli, jos et suuntaa ensi viikonloppuna Flow-festareille, voit piristää viikonloppuasi ihanilla grilliruoilla. Levarit soimaan taustalle ja oman pihasi tai parvekkeesi festarit on jo melkein kasassa. Lämpimien säidenkin on luvattu jatkuvan viikonlopun ajan.




Vesimeloniherkut toimivat täydellisesti grilliruokien kanssa nautittavaksi. Vesimelonirindejä on kiva napostella kuumalla säällä grilliruokien valmistumista odotellessa. Käteen vielä kylmä, vaalea olut limellä ja olo on ihan kuin Meksikossa olisi.

Marinoituja cantaloupen paloja voi syödä sellaisenaan tai lisätä grillivartaaseen kypsennettäväksi. Myös lähes kaikki salsat, olivat ne sitten kypsennetyssä tai fresca muodossa, maistuvat ihanalle grillilihojen tai -kalojen kanssa.

Tietenkin pöytään on kiva kantaa se iänikuinen grillilisukkeiden voittaja - coleslaw. Jos haluat kokeilla kaalisalaatista jotain itämaisempaa versiota suosittelen lämpimästi tätä tänä kesänä ystävältäni opittua ohjetta. Muutkin, salaatit, kuin kaalista tehdyt maistuvat grilliruokien kylkeen. Oma suosikkini grillatun naudan fileen kaveriksi on tabbouleh.

No, entä jos mieli tekee burgeria ja lippua ei tosiaan ole sinne festarialueelle, jossa herkullisia sellaisia saa ostaa New York Ninjalta? Ei hätää! Grillaa omasi ja laita Beckiä tai Roisin Murphyä soimaan niistä levareista, jotka pihalle jo kannoit. Kasvissyöjälle, mutta myös lihaa rakastaville, toimii iki-ihana halloumiburgeri. Tätä on testattu monen moiselle joukolle ja aina on maistunut.

Entä ne otsikon perunat? Alla ohje. Se on suurpiirteinen. Määrät voit määritellä vähän oman maun mukaan. Alkuperäisen ohjeen anoppikokelas oli löytänyt Satakunnan Kansa-lehdestä ja olen nyt tehnyt tätä sekä yhdessä hänen kanssaan eräällä erämökillä että yksin kotona Helsingissä. Valkosipulin, aurinkokuivatun tomaatin ja timjamin maustamat perunat ovat kiva lisä lihan tai kalan kylkeen. Tarjoile lisäksi vaikkapa vuohenmaitofetasalaattia mansikoilla. Sekin on hyvää!


________________________________



Veckoslutet närmar sig. Sommarens härligaste festival knackar på dörren och solen skiner. Skönt! Ifall du ändå inte har en biljett till Flow-festivalen eller annars inte bara vill komma dit med mig och så många andra, kan du fixa en liten grillfest på din egen gård eller balkong. Det enda som behövs är en skivspelare, bra högtalare och god mat från grillen. Ovanför i den finska texten hittar du mina tips för goda side dishes att avnjuta vid sidan om den grillade fisken eller köttet. Och nedan ett recept på sommarens godaste grillpotatis.


 ________________________________



PERUNAT GRILLILLÄ


Näitä tarvitset:

• kesän perunoita
• iso loraus oliiviöljyä
• pieni loraus balsamicoa
• valkosipulia
• aurinkokuivattuja tomaatteja
• tuoretta timjamia
• suolaa
• parmesaania

Pese perunat, murskaa valkosipuli ja silppua tomaatit.
Sekoita kulhossa öljy, balsamico, tomaatit, valkosipuli ja perunat.
Tee foliosta iso "astia". Kaada siihen kaikki ainekset kulhosta.
Suolaa kevyesti ja asettele päälle timjamin oksat.
Raasta päällimäiseksi parmesanjuustoa ja sulje sen jälkeen foliopaketti.
Kypsennä kuumalla grillillä noin 30-40 tai 275 asteisessa uunissa grillivastuksella noin 40-50 minuuttia.


POTATIS PÅ GRILLEN

Det här behövs:

• sommarpotatis
• en rejäl skvätt olivolja
• en mindre skvätt balsamvinäger
• vitlök
• soltorkade tomater
• färsk timjam
• salt
• parmesan

Tvätta potatisen, krossa vitlöken och strimla tomaterna.
Blanda oljan, balsamvinägern, tomaterna, vitlöken och potatisen i en skål.
Gör ett fat eller en skål av folie. Häll innehållet från skolen i foliepaketet.
Salta smått och lägg på timjamkvistarna.
Riv parmesan över det hea och stäng paketet.
Koka upp paketet på en het grill i 30-40 minuter eller i ugnen på grillmotstånd i 275 grader i 40-50 minuter.

4 kommenttia:

  1. Voi harmi, etkö tuukkaan Flowhun! höh!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pia Darling, tottakai mä olen tulossa! Kolmeksi päiväksi, helahoito ja sumffaraa!

      Tämä postaus oli niitä varten, jotka eivät ole sinne menossa....kun aloin miettimään, että mitäs ne sitten vois tehdä :)

      Poista
  2. Voi vitsi, miten hyvän näköisiä! Kylläpä uudet perunat maistuisivatkin nyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä pitää hieman odottaa, että näistä pääsee taas nauttimaan ;)

      Poista