Ilmassa tuntuu syksyltä ja lämpömittari kuiskaa samaa. Vaikka mieli tekisikin sään puolesta lähinnä borschkeittoa, lämpimiä patoja tai kaalikääryleitä pyrin nauttimaan kesäisistä mauista, tuoreista yrteistä ja jäätelöstä.
Inspiroiduin myös viimeisimmässä Trendi-lehdessä olleesta kuvasta. Jutun takana oli Suvi Kesäläinen ja Musla-blogistaankin tunnettu Kirsikka Simberg. Kuva lasimaljakoihin laitetuista viherkasveista sai minut dallailemaan kesäsandaaleissa tänä suhteellisen lämpimänä kesäpäivänä kohti luottokukkakauppaani. En ostanut kukan kukkaa, niitä vihreitä vaan. Tiedättekö? Niitä, joilla aina viimeistellään kukkakimppuja. Ostin yhden peikonlehden, mustikkavarpuja ja jotain sellaista kevyttä ja ilmavaa lehdellistä oksaa, jonka nimeä en nyt kuollaksenikaan muista. Ja ostin minä yhden kukankin! Sellaisen hassun krysantemin, joka näyttää paistetulta kananmunalta.
Kotona asettelin ostamani oksat erilaisiin lasimaljakoihin ja purnukoihin ikkunalaudalle rahapuumme viereen, ihastelin hetken ja sitten tein pastaa. Sellaista kevyttä ja raikasta. Syödessä ihailin oksiani maljakoissa vielä vähän lisää. Kesä on, kun kesän tekee.
________________________________
Det kanske inte är precis sådant sommarväder, som vi tänker oss att juli borde erbjuda på. Men låt det inte hindra dig att göra en sommar av det ändå. Låt grytorna vänta på hösten och njut av sommarens färska smaker.
Jag inspirerades idag av den senaste Trendi-tidningens artikel om gröna växter i glasvaser på fönsterbrädet och fann mig själv dalla i sommarsandaler till min favorit blomsteraffär. Istället för blommor i klara färger köpte jag kvistar i grönt. Hemma satt jag kvistarna i olika glasvaser och burkar på fönsterbrädet bredvid vårt paradisträd. Och så lagade jag en somrig, fräsch pasta. Sommar är, när man sommar gör.
KESÄINEN FETAPASTA
4lle
Näitä tarvitset:
• Papardelle pastaa
• oliiviöljyä
• pieni sipuli
• valkosipulin kynsi
• balsamicoa
• aurinkokuivattuja tomaatteja
• miniluumutomaatteja
• 1/2 fetajuustoa
• ruukullinen basilikan lehtiä
• rasiallinen rucolaa
• suolaa ja pippuria
• parmesan juustoa
Laita pastavesi kiehumaan.
Veden kuumetessa silppua sipuli, viipaloi valkosipuli, puolita tomaatit ja kuutioi fetajuusto.
Kun vesi kiehuu ja lisäät suolattuun veteen pastan voit alkaa kuumentaa öljyä pannulla ja kuullottaa siinä sipuli.
Sipulin pehmettyä lisää valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit.
Pari minuuttia ennen pastan valmistumista lisää tomaatit ja fetajuusto.
Pirskottele päälle pari pisaraa balsamicoa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta kypsynyt pasta.
Lisää pasta pannulle ja sekoita joukkoon myös osa rucolasta ja basilikan lehdistä.
Annostele.
Raasta jokaisen annoksen päälle parmesanjuustoa. Asettele päälle rucolaa ja basilikan lehtiä, rouhi päälle vähän mustapippuria ja snadisti suolaa. Loruata hieman oliiviöljyä vielä annosten päälle ja lisää päällimäiseksi vielä lisää parmesania.
________________________________
EN SOMRIG FETAPASTA
Det här behovs:
• Papardelle pasta
• olivolja
• en liten lök
• en vitlkösklyfta
• balsamvinäger
• soltorkade tomater
• små plommontomater
• 1/2 fetaost
• en kruka basilika
• ett paket rucola
• salt och peppar
• parmesan ost
Finhacka löken, skiva vitlöken, halvera plommontomaterna och skär fetan till tärningar medan pastavattnet kokar upp.
När du lägger i pastan i det saltade och kokande vattnet kan du börja bryna löken på en panna med olja.
Tillägg vitlöken och de soltorkade tomatrena när löken mjuknat till.
Ett par minuter innan pastan är färdig kan du lägga i också tomaterna och fetaosten på pannan.
Skvätta några droppar balsamico ovanpå, smaksätt med salt och peppar och blanda.
Låt pastan rinna av och lägg den på pannan. Tillägg också en del av rucolan och basilikan och blanda till.
Dela ut maten i portioner.
Riv parmesan på vardera prtion och tillägg rucola och basilikablad. Salta och peppra smått och droppa lite olivolja på. Riv ännu lite extra parmesan över vaje portion. Färdigt!
Ja tulihan se sieltä, kesäkin.
VastaaPoistaPeikonlehti on visuaalisesti yksi suosikkikukkiani. Niin kaunis ja syvänvihreä
Niin tuli! Ihanaa!
PoistaPeikonlehti on minunkin suosikkejani. Olohuoneessamme on valtava peikonlehti isossa ruukussa vanhalla, kuluneella Tapiovaaran tuolilla. Se on mun mielestä ehkä meidän koko kodin kaunein kohta :)
Ihana idea nuo vihreät oksat yksinkertaisissa lasiastioissa! Näyttävät tosi kauniilta, raikkailta ja kesäisiltä :)
VastaaPoistaEikö ookkin! Siitä ideasta saa kyllä kiittää Trendi-lehden toimitusta.
Poista