perjantai 4. heinäkuuta 2014

TÄYDELLISEN VEGEBURGERIN METSÄSTYS JATKUUKesän tähänastisen ehkä lämpimimmän viikonlopun ja erittäin jännittävien jalkapallo-otteluiden kunniaksi meillä nautitaan halloumiburgereita coleslawlla ja mummonkurkuilla. Tätä yhdistelmää on vaikea ylittää. Suosittelen muihinkin iltoihin - mökillä, merellä, kaupunkikodissa tai missä ikinä sitten nautitkaan kesäsi.
Olen jo joitain vuosia metsästänyt täydellisiä vegeburgereita. Kaupungilla pörrätessä erinomaisia vaihtoehtoja on löytynyt mm. Siltasesta, kaverin kotoa Siltasaaresta (hups, ne eivät olletkaan kasvishampurilaisia) ja Tukholmasta sellaisesta ravintolasta Södermalmissa, jonka nimeä en muista... mutta se siis oli jonkin levykaupan yhteydessä - hyvä kasvishampurilainen ja kiva konsepti.
Kotona testattuja ja blogiin päätyneitä aiempia ehdokkaita ovat olleet tofuburgeri ja ruis el greco.

Tässä tulee tämän kesän suosikkihampurilaiseni. Tai siis ainakin tähän asti. Voittaajahan en tule ikinä valitsemaan siitä yksinkertaisesta syystä, että niin monet ovat niin hyviä ja yhden valitseminen monesta vaihtoehdosta ei ole ikinä ollut vahvuuteni.

Ja koska en varsinaisesti nauti leipomisesta, en leiponut sämpylöitä itse. Ainakin meidän lähikaupasta saa todella hyviä, lisäaineettomia graham sämpylöitä, joten miksi turhaan kiduttaisin itseäni vaivaamalla jotain taikinaa omin pikku kätösini.


HALLOUMIBURGER


Näitä tarvitset:

• lisäaineettomia graham sämpylöitä
• halloumia
• dijonia (Turun sinappi käy myös oikein hyvin)


Valmista ensin mummonkurkut ja sitten coleslaw.
Viipaloi ja paista halloumit.
Paahda sämpylöitä hetki grillillä.
Kasaa burgerit: hieman sinappia pohjalle, päälle reipas keko mummonkurkkuja, sitten pari siivua paistettua halloumia, reilu keko coleslawta ja lopuksi sämpylän hattu päälle.
Niin yksinkertaista, niin hyvää!
5 kommenttia:

 1. Voisiko se Tukholman ravintola olla Louie Louie (katso kuva http://suolaajahunajaa.com/2014/05/21/rasvamatkan-moderni-versio-tukholman-osoitteita-ruokaa-rakastavalle/ )?
  Minäkin haluaisin tehdä täydellisen kasvishampurilaisen, mutta vielä ei ole onnannut. Minä olen huono siinä pihviosastossa, kun käsissä ei ole lihaa, kalaa tai kanaa. Mutta seuraan metsästystä mielenkiinnolla.

  Ja olipa mukavaa tavata ihan kasvokkain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut tuo, vaikka kyllä juuripa tuolla Bondegatanin holleilla. Louie Louie on kyllä myös oiva paikka. Tää mun tarkottama oli vähän rähjäisempi...

   Oli todentotta mukava tavata kasvokkain! Mähän olen teistä kahdesta ihan starstruck ;)

   Poista
  2. Haa, nyt sen löysin! Paikan nimi on Pet Sounds Bar ja sitä ylläpitää Pet Sounds Records. Kasvishampurilaista ei enää näyttäisi olevan listalla, mutta hyvän kuulloinen fisuburgeri löytyy :)

   Poista
 2. Kesällä tulee tehtyä kaikenmoisia burgereita. Halloumiburgeri on oiva idea. Pitääpä kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeileppa! Ja kerrohan sitten mitä pidit.
   Halloumi on siitä hauska kasvisburgeritäyte, ettei vaadi paljoa työtä :)

   Poista