keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

CANTALOUPE


Mitenkäs sitä näin keskellä viikkoa jo ajattelee viikonloppua? Ehkä hyvien säiden toivossa. Viikonlopuksi on nimittäin luvattu tänne pääkaupunkiseudulle aurinkoista. Aurinko ei vielä ehkä lämmitä ihan hullun lailla, mutta ihan tarpeeksi, jotta mielestäni grillikauden voisi jo aloittaa. Jonkun mielestä ehkä liian aikaista. Minun mielestäni talvea ei tänä vuonna ollutkaan, joten nyt ollaan periaatteessa jo tosi pitkällä kevättä.




Grillattavien lisäksi pöytään on aina kiva valmistaa myös joitain kypsentämättömiä lisukkeita. Omat suosikkilisukkeeni grilli-iltoihin ovat muun muuassa täällä blogissa aiemmin nähdyt simppeli coleslaw, joka toimii periaatteessa hyvin kaiken kanssa, sekä mango- ja ananassalsa, joista mango on oiva kaveri kalalle ja ananas taas raikastaa hyvin rasvaisen possun.

Uutena grillikauden tulokkaana esittelen nämä Aasia-vivahteiset nopeasti marinoidut cantaloupe-palat, jotka toimivat etenkin grillipihvin, mutta myös grillatun valkoisen kalan kanssa vallan mainiosti. Toki näitä voi myös nauttia erinäisten kasvisvartaiden kylkeen.


CANTALOUPE-MELONIA AASIA-VIVAHTEELLA

Näitä tarvitset:

• 1/2 cantaloupe-meloni

• 2 rkl soijakastiketta
• 1 rkl balsamicoa
• 1 tl sambal oelek-tahnaa
• 1/2 tl seesamisiemenöljyä

Kuori meloni ja poista siemenkeskiö. Pilko.

Sekoita kastikeainekset keskenään isohkoon kulhoon.
Siirrä melonipalat kastikekulhoon ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa noin 10 minuuttia.
Siivilöi meloneista ylimääräinen kastike pois, siirrä puhtaaseen kulhoon ja tarjoile esimerkiksi grillipihvin lisukkeena.


10 kommenttia:

  1. Kun nyt grillauksesta puhut, niin tiesitkö, että vesimeloniakin voi grillata. Ja cantaloupe on kuulemma vielä parempaa, en ole itse testannut. Kannattaa koittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesimelonia en ole tullut ajattelleeksi heittää grillille. Toki nyt, kun heitit ajatuksen ilmaan, niin aion ehdottomasti kokeilla. Kiitos vinkistä!
      Cantaloupea on tullut syötyä myös grillattuna ja hyvää oli. Huomattavasti mielenkiintoisemman makuista, kuin perinteinen grillattu ananas :)
      Tykkään kuitenkin myös syödä grillattavien kylkeen aina jotain kypsentämätöntä, se jotenkin raikastaa.

      Poista
  2. Ihanat seuralaiset melonilla.Meillä on just alkamassa melonien aika joten voiskin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meloneista tulee aina keväinen olo. Ja makuvariaatioita on monia. Aion itsekin tänä keväänä ja kesänä nauttia meloneista erityisen paljon mahdollisimman monimuotoisesti :)

      Poista
  3. Vesimeloni on ihanaa grillattuna :) Tehdään usein kesäisin jälkkäriksi grillin jälkilämmöillä, mutta passaa myös salaattiin fetan kanssa. Ja se sellainen meloninkuoripikkeli on ehdottomasti tämän kesän to do -listalla, tiedätkö mitä tarkoitan?

    Mutta tämä resepti menee kanssa samalle listalle, kuulostaa ihan täydelliseltä mun makuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko meloninkuoripikkelillä tätä: http://halftenspydderestendog.blogspot.fi/2013/08/mita-vesimelonista.html
      Tein sitä tuolla Jonas Crambyn ohjeella viime kesänä useampaan ottesseen ja oli täydellistä juuri grilli-iltoihin kylmän oluen kanssa. Suosittelen!

      Nämä cantaloupit tulee meillä tänä kesänä olemaan grilli-iltojen vakiokamaa :) Kokeile sinäkin ihmeessä ja kerrohan sitten mitä pidit.

      Poista
  4. No hah - just sun blogista mä sit oon sen bongannut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih, hyvä juttu!
      Niissä kannattaa sitten tosiaan leikata kapeammaksi tuo hedelmäliha osa, kuin mitä mulla siinä kuvassa, niin että puolet kuorta j apuolet hedelmälihaa - näin tulee rapsakampaa. Etikan määrääkin voi snadisti vähentää, jos ei satu olemaan totaali etikkahiiri, niin kuin meikäläinen :)

      Poista
  5. Eipä olisi tullut tämäkään mieleen, kuullostaa herkulliselta! :)

    VastaaPoista