perjantai 1. marraskuuta 2013

YSTÄVÄLTÄ OPITTUA - SUKLAAKEKSIT (Vegaani)



En ole ikinä aiemmin elämässäni tehnyt keksejä. Jos olisin tiennyt, kuinka helppoa ja nopeaa se on, olisin varmasti toiminut asian suhteen huomattavasti aiemmin.




Tänään sain oivan syyn tarttua tuumasta toimeen, sillä veljen tytöt äitinsä kanssa tulivat iltapäivävisiitille. Mitäs parempaa tarjottavaa sitä keksisikään 3- ja 1-vuotiaille, kuin vadelmamehua ja keksejä.

Ohje on ystävältä, joka kertoi poimineensa sen aikoinaan Kamomillan konditoria-blogista. Pyysin ohjeen ystävältä, kun hän tarjosi meille keksejä valkosuklaisena versiona ollessamme katsomassa hänen uutta kissanpentuaan. Sivuhuomiona - pentu on hurjan söpö. Ohje taas on hurjan helppo ja onnistuu kätevästi myös vegaanisena versiona. Resepti toimii pohjana kaikenlaisille suklaakekseille, sitä voi varioida loputtomiin. Ystävätär oli laittanut valkosuklaiseen versioon hieman kardemummaa, joka sopi siihen aivan täydellisesti. Alkuperäinen ohje taitaa olla maidottomalla tummalla suklaalla.

Käytin maidotonta minttusuklaata. Käytin myös maidottoman margariinin sijaan ihan tavallista voita. Näin ne eivät tietenkään olleet vegaanisia (minulle se on ihan sama), mutta ohje toimi siis tavallisen voin kanssa oikein hyvin. Saamani ohjeen mukaan 8-10 minuuttia uunissa olisi pitänyt riittää, mutta pidin keksejä uunissa vajaan 15 minuuttia, sillä ne eivät näyttäneet saavan aiemmin laisinkaan väriä pintaan. Aika osoittautui ainakin meidän uunille oivaksi, sillä kekseistä tuli ihanan rapeita, mutta omaan makuuni ei kuitenkaan liian kovia.


MINTTUSUKLAAKEKSIT
10kpl

Näitä tarvitset:

• 100 g maidotonta margariinia (tai tavallista voita)
• 1 dl muscovado sokeria (tai fariinisokeria)
• 2 rkl kädenlämpöistä vettä
• 1/4 tl suolaa
• 1 rkl vanilliinisokeria (tai 1/4 tl vaniljajauhetta)
• 1/2 tl ruokasoodaa
• 3 dl vehnäjauhoja
• 100 g maidotonta minttusuklaata (tai jotain muuta maidotonta suklaata)

Lämmitä uuni 190 asteeseen.
Sekoita voi, sokeri, vesi, suola, vanilliinisokeri ja ruokasooda kulhossa haarukalla, kunnes se on tasaista tahnaa.
Lisää vehnäjauho ja sekoita haarukalla.
Leikkaa suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Lisää suklaa kulhoon ja sekoita käsin, kunnes sinulla on tasainen taikina, jossa pieniä suklaapaloja siellä täällä.
Jaa taikina kymmeneen osaan ja muotoile niistä leivinpaperilla päällystetylle pellille litteitä pyöreitä keksejä.
Paista uunissa 10-12 minuuttia tai kunnes ovat saaneet hieman väriä reunoille.



10 kommenttia:

  1. Aika kivalta kuulostavat nuo keksit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tekemään! Jos minttusuklaa tuntuu liian makealta vaihtoehdolta, niin sitten tummalla suklaalla.

      Poista
  2. Keksit on tosiaan helppoja ja nopeita tehdä. Ja lapset yleensä keksihirmuja! Meillä ainakin tyttö on ihan onnessaan jos saa keksiä ja mehua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, keksit näyttäis olevan ipanoiden maailmassa se kaikkein siistein juttu!

      Minttusuklaa oli 3-vuotiaalle ehkä snadisti liian voimakkaan makuinen. Onneksi rinnalla oli tarjota myös klassikoiden klassikoita, eli Domino-keksejä. Niistä tosin samainen 3-vuotias söi vaan sen välissä olevan tahnan ja antoi itse keksipalat äidilleen ja minulle syötäväksi :D

      Poista
  3. Minttusuklaasta tehdyt keksit kuulostaa älyttömän hyviltä, nappaan ohjeen talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä olivatkin, ainkain minun ja parin muun mielestä. Kerrohan sitten mitä pidit :)

      Poista
  4. Nam mitä herkkua, täällä on tehty tänää muffinsseja, voisikin leipasta keksejä joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keksit on kivoja. Muffiit myös. Muffineja syntyy meillä myös keittiössä tämän tästä. MItä muffineja leivoit?

      Poista
  5. Uunissa juuri tummalla suklaalla tehtynä. Tein saman tien kaksinkertaisen taikinan ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Toivottavasti maistuivat. Pitänee itsekin taas tehdä näitä :)

      Poista