tiistai 3. syyskuuta 2013

LÄMMIN BULGUR- JA KIKHERNESALAATTI



Bulgursalaatista saa astetta ruokaisamman kikherneiden, omenoiden ja itämaisten mausteiden avulla. Kun viitsii lämmittää hommat ensin pannulla niin salaatista saa vielä lämpimänkin. Meillä tämä syötiin ihan sellaisenaan illalliseksi. Toimi hyvin kuntoilun jälkeen - bulgurissa kun on sitä kuitua ja proteiiniakin kivasti.

Hälften spydde, resten dog:ia voi muuten nykyään seurata myös facebookissa. Likettämällä blogia sosiaalisessa mediassa tiedät aina ensimmäisten joukossa, milloin tänne on tullut uusi resepti kokeiltavaksi.





LÄMMIN BULGUR- JA KIKHERNESALAATTI


Näitä tarvitset:
• 3 dl bulguria

• oliiviöljyä
• 1 sipuli
• 2 Primerouge omenaa
• 500 g kikherneitä (säilötyistä suosittelen Go Greenin Ekologiska Kikärter)
• 1 valkosipulin kynsi
• kourallinen miniluumutomaatteja
• 1/2 kurkku
• ruukullinen korianteria
• ruukullinen persiljaa
• 2 tl curryjauhetta
• 1 tl chilijauhetta
• 2 tl paprikajauhetta
• 1/2 tl sokeria
• suolaa
• mustapippuria


Keitä bulgur suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan.

Kuumenna oliivöljy pannulla. Silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla miedolla lämmöllä.
Kuutioi omenat. Lisää ne pannulle, kun sipuli näyttää kevyesti kuullotetulta.
Lisää pannulle curry, chilijauhe ja paprikajauhe. Sekoita ja anna mausteiden kuumeta kunnes tuoksut nousevat.
Lisää sokeri.
Pidä lämpö matalana ja kuullota kunnes omenat hieman pehmenevät.
Viipaloi valkosipulin kynsi ja puolita tomaatit.
Kaada kikherneet siivilään, huuhdo niitä kylmän veden alla. Huuhdellessa hierot niitä hieman käsilläsi ja huomaat, että kuoret irtoavat itsestään. Poimi kuoret pois ja kaada herneet pannulle.
Lisää valkosipuli, tomaatit, hyppysellinen suolaa, ripaus mustapippuria ja sekoita. Anna lämmetä parisen minuuttia.

Silppua korianteri ja persilja, kuutioi kurkku.
Kaada kikherne-omenapaistos sekää tuoreet silputut yrtit, kuutioitu kurkku ja iso loraus oliiviöljyä bulgurin joukkoon. Sekoita.
Maista ja mausta tarpeen mukaan.



2 kommenttia:

  1. Bulgurin ystävänä iloitsen noista ravitsemustiedoista. Olen luullut, että se on jokseenkin pelkkää höttöä, mutta tässähän tuli pari tekosyytä lisää syödä sitä vähän väliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se on aika ravintorikasta, esimerkiksi proteiinia on 13 grammaa sadassa grammassa. Valkoiseen riisiin verrattaessa bulgurissa on myös enemmän vitamiineja ja mineraaleja.
      Juu, ja kato GoGreenin bulgurpakkauksessa on oikeen sellaset merkinnät joissa lukee oikeen boldina "Fiberkälla" ja "Proteinkälla" :D

      Poista