perjantai 6. syyskuuta 2013

KREIKKALAISTA FIILISTÄ RUISBURGERISSA



Hei muistatteko sen kerran noin puolitoista vuotta sitten, kun Soul Kitchen- blogissa oli postaus munakoiso-halloumihampurilaisesta? Minä muistan. Olen muistellut monta kertaa tämän puolentoista vuoden aikana. Useasti olen ajatellut, että sellainen burgeri pitäisi kyllä joskus itselle tehdä. Eipä ole tullut tehtyä... ennen kuin nyt!






Perustan burgerille rakensin Soul Kitchenin Annan idean mukaan - reissumiestä, halloumia, munakoisoa ja tomaattia. Tuunasin kuitenkin vähän, sillä burgereita on niin helppo tuunata. Kaipasin jotain vihreää joukkoon ja voimakkaammin kreikkalaista fiilistä. Ja lopputulos? No, ihan tolkuttoman hyvää ja täyttävää!


RUISBURGERI EL GRECO

Näitä tarvitset:

• reissumiestä
• pari 1,5 cm paksuista viipaletta munakoisoa
• pari viipaletta halloumia
• pari viipaletta tomaattia
• punasipulirenkaita
• kourallinen tuoretta basilikaa
• pari lehteä punaista salanova salaattia

• aiolia
• chilijauhetta

Aloita itkettämällä munakoisot (suolaa päälle, painon alle 20 minuutiksi, kuivaa lopuksi talouspaperilla).
Paista halloumi viipaleet ja itketetyt munakoiso viipaleet molemmin puolin.
Sekoita kastike aiolista ja chilijauheesta makusi mukaan. Voit myös korvata tämän tekemällä oman tzatzikin.
Paahda reissumies.
Täytä reissari - salaatti pohjalle, päälle tomaatti, basilika, punasipuli, halloumi ja lopuksi vielä munakoiso. Lorauta päälle kastiketta. Tadaa!


P.S. Hälften spydde, resten dog:ia voi muuten nykyään seurata myös facebookissa. Likettämällä blogia sosiaalisessa mediassa tiedät aina ensimmäisten joukossa, milloin tänne on tullut uusi resepti kokeiltavaksi.

2 kommenttia:

  1. Nami,siinä onkin burgeri minun makuuni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on minunkin. Munakoiso ja halloumi sopivat tavattoman hyvin yhteen ja niin, voiko munakoisolla ikinä mennä pieleen... on se vaan niin hyvä raaka-aine :)

      Poista