lauantai 23. maaliskuuta 2013

RAKKAAT PUNAJUURI JA SINIHOMEJUUSTO





Tämä pieni herkku sopii hyvin alkupalaksi, sapaspöytään tai vaikkapa kalan lisukkeeksi.


PAISTETUT PUNAJUURET

Näitä tarvitset:

• 3 punajuurta
• tilkka oliiviöljyä
• suolaa ja pippuria
• rosmarinin oksa

Kuori punajuuret ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannulla. Lisää punajuuret, ripottele päälle suolaa ja pippuria ja anna paistua silloin tällöin kääntäen ja sekoittaen noin 10-15 minuttia, kunnes kypsiä.
Poimi rosmarinin oksasta lehdet, silppua pieneksi ja lisää punajuurten päälle. Anna paistua vielä pari minuuttia.

Tarjoile punajuuret kuumana sinihomejuusto crème fraichen kanssa.


Sinihomejuusto Crème Fraiche

Näitä tarvitset:

• purkillinen ranskankermaa
• pala hyvää sinihomejuustoa (n. pari ruokalusikallista). Oma suosikkini tähän on kuulkaas Aura-juusto.
• 1 valkosipulin kynsi
• 1 rkl silputtua tuoretta persilja
• suolaa ja pippuria

Murusta sinihomejuusto ranskankerman joukkoon.
Murskaa tai silppua valkosipulin kynsi, silppua persilja ja sekoita ne joukkon.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Anna odottaa jääkapissa sen aikaa, kun punajuuret paistuvat.



2 kommenttia:

  1. Ihana kombo:)Tykkään tosi paljon punajuurista ja nytkin on edessä vati punajuurisipsejä(kuivurilla tehtyjä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punjuuret on ihania! Sipseinä mahtavia!
      Ja sopivat monen muunkin juuston kanssa vallan mainiosti yhteen. Sinihomejuuston lisäksi suosikkikaverini punajuurelle on halloumi.

      Poista