tiistai 26. helmikuuta 2013

KIIREISEN ARJEN PELASTAJA: JUUSTOPIIRAKKA





Aina ei kerkeä tai jaksa kokata sen enempää. Tänään oli juuri sellainen päivä. Nälkä tulee aina kuitenkin säännöllisesti ja se on selätettävä... Apu löytyy juustopiirakasta.

Tee ihmeessä itse voitaikina, se ei paljoa vaadi. Tosin toisinaan, kuten minulla tänään, sekin tuntui liialliselta vaivalta ja kaupan pakastealtaasta poimittu valmistaikina sai kelvata. Oikein maistuvaa näinkin.
Parhaiten tähän sopii yrtiksi tuore oregano. Oreganon voi sen puutteessa korvata basilikan lehdillä.
Sitruunan lohkot tarjoiluun ovat myös olennainen osa tämän piirakan makumaailmaa.


HALLOUMI- JA FETAPIIRAKKA

Näitä tarvitset:

• voitaikinaa
• 450 g pakastettua pinaattia
• 3 valkosipulinkynttä
• n. 100 g halloumi juustoa
• n. 100 g feta juustoa
• 1 rkl tuoretta oreganoa (tai vaihtoehtoisesti nippu tuoreita basilikan lehtiä)
• 2 kananmunaa
• 0,75 dl kermaa
• suolaa ja mustapippuria

• sitruunan lohkoja tarjoiluun

Lämmitä uuni 210 asteeseen.
Sulata pinaatti ja purista siitä nesteen pois niin hyvin kuin suinkin pystyt.
Painele sulatettu voitaikina vuokaan.
Levitä kuivaksi puristettu pinaatti taikinan päälle.
Viipaloi valkosipulin kynnet ja levitä viipaleet tasaisesti piirakan päälle.
Huuhtele halloumi juusti juoksevna veden alla.
Murenna ja pilko kummatkin juustot ja lisää ne piirakkaan ympäriinsä.
Sekoita munat ja kerma kulhossa keskenään, suolaa kevyseti (sillä juustot ovat itsessään jo aika suolaisia) ja pippuria vähän enemmän.
Kaada munakerma varovasti ja tasaisesti piirakan päälle.
Revi oregano tai vaihtoehtoisesti basilika pieneksi ja ripottele piirakan pinnalle.
Anna paistua uunissa noin 35-40 minuuttia.
Tarjoile sitruunalohkojen kanssa. Lohkoista puristettava mehu piirakan päälle raikastaa mukavasti makua.



2 kommenttia:

  1. Onpas hyvän näköstä :) miks en oo törmänny sun blogiin jo aiemmin. Hyvä blogi. Täällähän tuun vieraileen useesti uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ja kiitos!
      Uusien lukijoiden löytäminen on aikamoinen haaste. Siistiä saada lukijoiden joukkoon uusia kasvoja ja vieläpä ihan ammattikokki :)

      Poista