sunnuntai 17. helmikuuta 2013

VIHREÄ VIRKISTÄÄ


 


Alkuvuodesta ihmiset aina innostuvat terveellisistä elämäntavoista. Itse pyrin siihen, että innostus olisi ympärivuotista. Silti kokeilin, juuri niin tyypilliseltä kuin miltä kuullostaakin, ensimmäistä kertaa vihersmoothieta tällä lailla helmikuussa salitreenin jälkeen terveysintopuuskaisena.

En juuri tiedä miltä tuollaisen kuuluisi maistua, kun en ole aiemmin ikinä maistanut. Tämä sellerin, avokadon ja seljankukan liittouma toimi kuitenkin mielestäni yllättävän hyvin. Olen pitkään ollut aikeissa tehdä vihersmoothieta (pitkään tarkoittaa tässä yhteydessä vuosia). En ole siltikään saanut sellaista aikaiseksi. Ennen kuin nyt. Olen suhtautunut hommaan hyvinkin skeptisesti, sellaisella itselleni ei niin tyypillisellä peri miehekkäällä tavalla, ajatellen 'juotavan salaatin' olevan "Turhaa hömpötystä. Miksi salaatti pitäisi juoda, kun se maistuu niin hyvälle pureskellen?"

Kokemus ei kuitenkaan ollut laisinkaan epämiellyttävä, mistä hieman jopa yllätyin. Vähän omituiselta se näin alkuun tietenkin tuntui, mutta muutoin täysin traumaton kokemus. Saatan jopa innostua hommasta senkin vertaa, että lähden kehittelemään vihersmoothiesta monen moista versiota.

Sekaan laitoin tällä ensimmäisellä kerralla puolikkaan avokadon, 3 sellerin vartta, ruukullisen tammenlehväsalaattia, puolikkaan kuoritun kurkun sekä 2 ruokalusikallista Brunnebyn seljankukka mehutiivistettä sekä noin 1-2 dl samaista mehua vedellä laimennettuna. Tuore minttu olisi varmasti sopinut joukkoon mainiosti, mutta sitä ei löytynyt tämän neidin köökistä juuri tuolla hetkellä.

Mitä sinä laitat/laittaisit vihersmoothieen?


2 kommenttia:

 1. Vihersmoothie on mielessäni aina ollut ultimateterveellisyyspommi. Mistähän se johtuukin, että päässäni sen on pakko olla pahaa, vaikka tykkään salaatista todella paljon, mutta sama blendattuna on epäilyttävää terveysruokaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä olin valmistautunut siihen, etten saa koko juttua nieltyä. Ajatus blendatusta salaatista on aina jotenkin tuonut mieleen märehtijät :/
   Mutta oli yllättäen oikein maistuvaa ja smuutti koostumus oli oikeastaan aika miellyttävä. Aika ultimateterveellistähän toi on, tai ainakin mun perussalaatteja astetta terveellisempää, kun blenderiin ei kuitenkaan tulee heitettyä niitä juustoja, heh :D

   Poista