perjantai 1. helmikuuta 2013

GUACAMOLE TIPICO


Tässä se on, aiemmin lupaamani meksikolainen arkiguacca, Guacamole Tipico, nautittavaksi kotitekoisten tortillojen kylkeen. Raikasta, hedelmäistä ja tulista, aah!




Tahnamaisen guaccan sijaan tämä guacamole muistuttaa hieman avokadosalaattia. Chilitahna tulee levittyä jokaisen avokadopalan ympärille niin, että syödessä tulisuutta ja suolaisuutta seuraa hedelmäisen pehmeä lempeys. Ohje on texmex-taituri Johan Crambyn kirjasta Texmex från grunden. Kirja, jota lämpimästi suosittelen ihan kaikille! Seurasin ohjetta lähes orjallisesti saadakseni mahdollisimman autenttisen Väli-Amerikkalaisen fiiliksen.

Aiemmin olen aina tehnyt guacamolea tämän kuukausien takaisen postaukseni ohjeen mukaan. Oli virkistävää löytää sille vaihtoehto. Ja tämä vaihtoehto todellakin räjäytti potin!


GUACAMOLE TIPICO

Näitä tarvitset:

• 2 tl hienonnettua sipulia
• 1 rkl hienonnettua chiliä (käytin punaista, vaikka Cramby suositteleekin vihreää jalopenoa)
• 1 rkl hienonnettua valkosipulia
• 1/2 tl suolaa
• 2 dl tuoretta korianteria
• 2 avokadoa
• 1-2 rkl puristettua limemehua

Survo sipuli, chili, valkosipuli, suola ja puolet korianterista tahnaksi isohkossa morttelissa.
Kuutioi avokado, purista päälle limestä mehua ja sekoita survotun chilitahnan kanssa, niin että kaikki avokadopalat peittyvät tahnasta.
Lopuksi lisää loput korianterista, sekoita vielä hieman ja - tadaa!

6 kommenttia:

  1. Uu näyttääpä ihanalta, Täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Avokadot on kyllä mun super suosikkeja! oon ihan intona kaikista avokado resepteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ne jotka sanoo ettei terveellinen voi olla hyvää ei kyllä ole ikinä syöneet avokadoa!

      Poista
  3. Täydellinen ajoitus. Huomenna meillä kaulitaan tortilloja ja nyt tehdään myös guacamole tipicoa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meillä tehtiin just toissa päivänä sun skagenia ja kyllä toimi!

      Poista