sunnuntai 12. elokuuta 2012

SUKLAASUU






Mutakakku muuntuu muffiniksi Leila Bakar-ohjelman reseptissä. Ei ehkä maailman kaunein muffini, mutta tyydyttää vallan mainiosti vaativammankin suklaan himon.

Uunista otettaessa mutakakku-muffini laskeutuu keskeltä ja siihen muodostuu kuoppa. Koristelin nämä yksilöt runsaalla kermavaahdolla ja viime kesänä pakastetuilla mustaherukoilla. Jäinen marja piristi ihanasti tuhtia annosta. Josta tulikin mieleen, että näitä voisi hyvin myös tarjoilla jäätelöpallolla, joka nätisti asettuisi tuohon muffinin keskelle laskeutuvaan kuoppaan.

Taikinasta riittää 9 amerikanmuffinivuokaan. Suosittelen kuitenkin lämpimästi käyttämään pienempiä vuokia. Niin tuhteja nämä nimittäin ovat, että amerikanmuffini koossa nautittaessa on vaikea välttyä ähkyltä. Pieniä vuokia käytettäessä taikinan pitäisi riittää 16 muffiniin.


LEILAN MAKEAT MUTAKAKKU-MUFFINIT

Näitä tarvitset:

• 2 luomu kananmunaa
• 2 dl sokeria
• 1 tl vanilliinisokeria
• 50 g voita
• 0,5 dl öljyä
• 1 dl vaaleaa siirappia
• 2 dl vehnäjauhoja
• 1 dl laadukasta kaakaota
• 1 tl leivinjauhetta
• ripaus suolaa
• 100 gr tummaa laatusuklaata (no minähän laitoin 150 g. Enempi parempi, eikö näin?)

• kermavaahtoa ja marjoja tai jäätelöpalloja koristeeksi/tarjoiluun

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vatkaa munat, sokeri ja vanilliinisokeri valkoiseksi ja oikein kuohkeaksi.
Sulata voi. Lisää siihen öljy ja siirappi. Sekoita taikinan joukkoon.
Sekoita erilliseen kulhoon vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola. Kaada jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.
Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Lisää sula suklaa taikinaan. Sekoita.

Täytä mufiinivuoat niin, että jokainen vuoka täyttyy 2/3. Paista uunissa n. 12 minuuttia. Jos käytät amerikanmuffinivuokia, paistoaika saa lähes tuplaantua.
Muffinit laskeutuvat keskeltä kasaan, kun ne otetaan uunista. Anna viiletä.
Koristele asettamalla kevyesti vatkattua kermavaahtoa ja jäisiä marjoja muffinin keskikuoppaan.

2 kommenttia:

  1. Varsin nättejä ovat ja jäätelöboltsilla tarjottuna ei yhtään hullumpi idea, maistuis mulle kyllä näinkin! Hei ja suklaata voiko sitä koskaan olla liikaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Lämmittää sydäntä aivan valtavasti saada tänne kommenttilootaan viesti!

      Suklaasta vielä sen verran, että (omituista kylläkin) en nauti siitä sellaisenaan ollenkaan siinä määrin kun naisen pitäisi. Mutta leivonnaisissa suklaa onkin sitten aivan verraton ja niissä sitä saakin sitten mielestäni olla huomattavasti enemmän kuin riittävästi :)

      Poista