sunnuntai 19. elokuuta 2012

AH, IHANA RAVINTOLAPÄIVÄ!


Ravintolapäivä - fantastinen homma! Kiersin Bulevardin ja Pursimiehenkadun väliä ja maistelin pienehköjä annoksia mahdollisimman monessa eri paikassa. Innostuin, onnellistuin ja inspiroiduin! Kiitos Helsinki ja lukuisat helsinkiläiset kotikokit tänään tarjoamistanne elämyksistä!

Päivä alkoi Blinilässä Ruttopuistossa. Täydellinen aloitus pitkälle aterioinnille. Blinilä sai minut muistamaan viime jouluna saamamme uudet valurautaiset blinipannut. Ne ovat edelleen korkkaamatta. Mutta eivät enää kauan. Ensi talven blinikautta odotellen! Vaikka maistuivat ne näin elokuussakin.
Blinin kylkeen ostin lasillisen alkoholitonta Kuusenkerkkäskumppaa. Maistui makeudesta huolimatta tällaiselle kuivan skumpan ystävälle oikein hyvin!






Matka jatkui Dianapuistoon sushien luo. Helsingin palvelualojen oppilaitoksen oppilaat myivät mainoslaite Pilarista piparmintulla maustettuja kanttarelli- ja muikkumakeja.




Iso Roobertinkadun ja Yrjönkadun kulmasta tarttui mukaan Yhteiset lapsemme - lastensuojelujärjestön Monikulttuuriselta Herkkupysäkiltä maissileipä. Tätä täytyy joskus kokeilla itsekin!



 
Liha ei kuuluu meikäläisen arkiruokavalioon. Matkoilla toisinaan tulee kuitenkin sitäkin nautittua sillä, mitä Lontoo olisi ilman pekoniaamiaista tai Rooma ilman salamia. Koffin puistossa Fat Tony's grillissä valmistettiin ribsejä. Sen verran maukkailta tuoksuivat ja näyttivät, että päätin hetken mielijohteesta niitä ostaa "sillä, mitä Ravintolapäivä olisi ilman grillilihaa puistossa."
Ostettiin yhteinen annos avopuolison kanssa 50/50 ajatuksella. Maistoin. Lihan lihaisuus oli kuitenkin meikätytölle, kasvisruokavaliolla pääasiassa elävälle, ehkä hieman liikaa ;)
Ja niinpä avopuoliso sai nuolla minunkin kyljykseltäni lihat masuunsa.




Iso Roballa lapsiperhe myi auton takakontista välimerellistä perunasalaattia ja leipää tapenadella. Taivaallisen hyvää! Salaatissa oli perunoiden lisäksi ainakin kapriksia, puolikuivattuja tomaatteja, artisokkaa, vihreitä ja mustia oliiveja, sipulia ja balsamicopohjaista kastiketta (kastikkeen aineksia en osannut muutoin erotella). Harmittaa, etten kysynyt reseptiä.




Fredantorilla kaveri söi Easy or Lazy Sundayn tomaatti-mantelikeittoa. Kehui hyväksi. Kylkeen tuli nokkosleipää - hauska idea, jota haluan joskus omassakin keittiössä kokeilla.
Samaisella torilla samaisesta keittiöstä masuuni upposi karviaismarjapiirakka. Täydellistä! Ihana yhdistelmä makeaa ja kirpeää.






Päivä päätettiin Albertinkadun ja Pursarin kulmassa sijainneen Gaffe-baarin cappuccinolla ja macchiatolla. Kahvit loihti Suomen kolmihenkinen baristamaajoukkue, joka äskettäin voitti kultaa Kööpenhaminassa Nordic Barista Cupissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti