torstai 7. kesäkuuta 2012

KESÄISEN KERMAINEN KATKARAPUPASTA


Keittiömme vakituisiin arjen tuotoksiin kuuluu kermainen katkarapupasta. Syksyisin joukkoon laitetaan sieniä ja näin kesällä sienet vaihtuvat kesäkurpitsaan. Tämä ei ole mitenkään vaativa valmistaa, mutta on niin hyvää arkisafkaa, että ansaitsee postauksen.
Tämä vakkari kuuluu ehdottomasti raikkaimpiin kermapainoitteisiin ruokiin. Kevyttä se ei tietenkään ole, vaikkakin kevyelle maistuu!




KESÄN KATKARAPUPASTA

Näitä tarvitset:

• oliiviöljy
• 1 sipuli
• 1/2 kesäkurpitsa (syksyllä sieniä)
• 2 dl ruokakermaa
• 1 rkl creme cuisine (valkosipuli&yrtit)
• 2 valkosipulin kynttä
• kourallinen ruohosipulia
• 1/2 rasia kirsikkatomaatteja
• kourallinen tuore basilikaa
• katkarapuja oman maun mukaan (itse laitan n. 100-150gr)
• suolaa ja pippuria

• tagliatelle pastaa

Aloita sulattamalla katkaravut. Pilko sipuli sekä kesäkurpitsa ja kuullota miedolla lämmöllä pannulla. Lisää kerma ja creme cuisine. Murskaa joukkoon valkosipuli. Leikkaa ruohosipuli pieneksi ja sekoita kastikkeeseen.
Keitä pasta.
Pastan kiehuessa, lisää halkaistut kirsikkatomaatit sekä silputtu tuore basilika kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vasta ihan viime minuuteilla sulatetut katkaravut.
Valuta pasta ja mikäli miellät, sekoita kastike pastan joukkoon.

Tällä kertaa tein itse toisin. En sekoittanut kastiketta pastan joukkoon, vaan latosin keitetyn pastan lautaselle ja kauhoin kastikkeen päälle. Olisivatkohan italialaiset mammat huokaisseet kauhusta tässä kohtaa? No mutta, olennaisintahan tietenkin on se, että ei hukuta pastaa kastikkeeseen ja että pastan keittää hieman alle ohjeistetun ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti