lauantai 12. toukokuuta 2012

LÄTKÄSAFKAA






Kuten niin monessa suomalaisessa kotitaloudessa, myös meillä seurataan leijonien otteluita.
Eilen ei kuitenkaan kiekko kulkenut ihan niin kuin piti.

No mutta, olipahan ainakin pöydässä hyvää ruokaa!

Lätkäsafka on verrattavissa leffasafkaan. Parhaimmillaan lätkä- ja leffasafka on, kun se seuraa tiettyä mallia: käsin syötävää, hieman kosteaa, sopivan mausteista ja suolaista sekä maistuu oluen kanssa. Jos ruoassa on viitteitä Väli-Amerikkaan niin sitäkin parempi!

Meillä tämä tulkitaan suhteellisen usein fajitaksiksi. Vehnäräiskäleen sisään ladotaan paistettua halloumia, mausteissa kuullotettuja paprikoita ja sipuleita, ranskankermaa, maailman parasta tomaattisalsaa ja avokadoista väsätty guacamole.

Lisäaineettoman ja tuoreen tomaattisalsan sekä kotikutoisen avokadotäytteisen guacamolen saa helposti tehtyä omassa keittiössäkin. Ja se kannattaa! Jos vilkaisee purkeissa ostettavien valmiiden guacamolejen aineslistaa huomaa helposti, että koko seoksessa ei välttämättä ole laisinkaan avokadoa. Kylmä ja helppo kotitekoinen salsakin on huomattavasti raikkaampi ja maukkaampi vaihtoehto kaupan hyllyiltä löytyville valmisteille. Tuoretta sen olla pitää!



TOMAATTISALSA

Näitä tarvitset:

4 tomaattia
• 1/2 sipuli
• 1/2 chili
• 1 rkl tomaattipyrettä
• 6 tippaa tabascoa
• 1/2 tl sokeria
• suolaa
• mustapippuria

Kalttaa ja pilko tomaatit erittäin pieniksi paloiksi. Pilko sipuli ja chili. Valuta tomaateista ylimääräinen neste pois ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Tadaa!



GUACAMOLE

Näitä tarvitset:

• 2 avokadoa
• 1/2 punasipuli
• 1/2 chili
• 1/2 lime
• 1/2 tomaatti
• suolaa ja pippuria

• (tuoretta korianteria, jos miellät)

Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja survo perunasurvimella. hienonna punasipuli, chili ja kaltattu tomaatti ja sekoita joukkooon. Purista sekaan limen mehut (lime/sitruuna estää avokadoa tummumasta ja auttaa säilyttämään sen kauniin vihreän värin, toki antaa myös hvyää makua). Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi joukkoon hienonnettua tuoretta korianteria. Helppoa ja hyvää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti