sunnuntai 21. joulukuuta 2014

KAHVISAIPPUA



Kädet hajuttomiksi ja pylly sileäksi! Kahvisaippua on kätevä  keittiössä. Naisille se on myös tehokas ase kylpyhuoneessa.




Poimin tämän ohjeen joskus vuosia sitten Ratula-ohjelmasta. Selvennykseksi niille, jotka eivät muista: se oli sellainen suomenkielinen versio Strömsöstä. Ei yhtä hyvä, mutta ihan kelpo. 

Ratulan kahvisaippua syntyy todella helposti (painotus sanoilla todella ja helposti) ja se on käytössä kätevän monipuolinen. 

Kahvisaippua poistaa tehokkaasti käsistä mm. valkosipulin ja kalan hajut. Tiedättehän, parfyymikkaupoissa, niissä hyvissä sellaisissa, on aina kulhossa kahvipapuja, sillä niillä saa puhdistettua aiemmin haistamansa parfyymin tuoksun sieraimistaan pois voidakseen haistaa uutta tuoksua. Se on siis se juttu, salaisuus tässä saippuassa. Kahvi. Ja juuri siksi se on oiva pieni joululahja kaikille keittiössä kokkina viihtyville. Ja miksei myös tuliaiseksi kesämökille. Jos siis siellä syödään yhtä paljon kalaa, kuin meidän mökillä.

O-HOI, NAISET! Kahvisaippua on myös tehokas ase reisien ja pakaroiden ikääntyvää ihoa vastaan. Saippuassa olevat purut kuorivat kuivan ihon ja kahvin sisältämä kofeiini vilkastuttaa pintaverenkiertoa. Sen enempää selittelemättä uskon, että tiedätte mitä tarkoitan.

Vinkki: kahvisaippualle on hyvä olla tumma saippua-astia, sillä siitä saattaa irrota hieman väriä. Väri poistuu kyllä pesussa, mutta jos haluaa astian näyttävän siistiltä niin on syytä pistää tämä vinkki korvan taa.


KAHVISAIPPUA
6-7 kpl

Näitä tarvitset:

• 1 kg kasvisperäistä väritöntä saippuamassaa (saa muun muuassa Hobby Pointista)
• 4 mitallista kahvipuruja
• tyhjä, hyvin pesty maitotölkki

Leikkaa saippuamassa pienemmiksi paloiksi ja siirrä höyrykattilaan.
Sulata massa vesihöyryssä noin 60 asteessa kevyesti välillä sekoittaen. Liian kuumassa saippuamassa menettää puhtaan sävynsä ja saippuan hyvät ominaisuudet.
Älä anna massan kiehahtaa. Näin vältät turhat ilmakuplat saippuassa.
Massan täysin sulattua sekoita joukkoon kevyin ottein kahvipurut.
Kaada kuuma seos puhtaaseen maitotölkkiin.
Siirrä tölkki viileään paikkaan esim. vanhan ajan kylmäkaappiin ja anna seistä 10-12 tuntia.

Revi kovettuneen saippuan ymäriltä tölkki pois.
Laita saippua kyljelleen ja leikkaa "rumasta" päädystä pieni siivu pois.
Leikkaa sen jälkeen saippuat noin 2 cm paksuisiksi paloiksi.





5 kommenttia:

  1. Kiva lahjaidea:) Teen itse salvaa ja huulirasvaa,mutta joskus olen leikitellyt myös idealla tehdä saippuaa.Onpas tuollaisella valmiilla saippuamassalla helppo tehdä saippuoita;en edes tiennyt että sellaista on olemassa! Kivan näköiset mustat saippuat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä tein joskus vuosia sitten saippuan alusta asti itse, mutta se oli kyllä tosi iso projekti. Nykyään teen aina tuolla valmiilla massalla, on se vaan niin kätevää. Ja lopputulos on ihan yhtä hyvä.

      Jep, tykkään itsekin tuosta väristä, sellainen lämmin musta, vähän rusehtava. Ja tuoksu on IHANA!

      Poista
  2. Voi miten nätit saippuapalaset, huikean tumma väri!

    Oikein tunnelmallista joulua!

    VastaaPoista
  3. Pakko kokeilla, ihana idea! Tuliko saippuan syvä tumma väri siis ihan noilla ainesosilla, vai onko tähän lisätty väriä? Mikä kahvi on parasta tähän? Kiitos vastauksestai ja ihanaa kesää!

    VastaaPoista