lauantai 11. lokakuuta 2014

SYYSPIZZA PÖNDELLÄ



Syksy saaristossa. Tai lähinnä yksi syksyinen viikko saaristossa. Mitä niitä nyt laskemaan. Pääasia, että syysmyrskyjen kylmentämässä meressä on kasteltu varpaat, metsässä on käyty etsimässä sieniä niitä löytämättä ja takassa on polteltu puita. 

 



Mikäli mökin pakastimesta löytyy pappan aiemmin poimimia ja pakastamia herkkutatteja, on sienimetsäretkellä hauskaa, vaikka sieniä ei koriin saisikaan. Niistä saa hyvän syyspizzan pöndellä  nautittavaksi menemättä metsään laisinkaan. Vaikka kyllä sinne metsään kannattaa silti mennä, ihan vaan fiiliksen takia. On sittten kivempi syödä sitä sienipizzaa.

Minähän en oikeastaan tunnista sienistä kuin kanttarellin ja punaisen kärpäsienen. Ensimmäistä ei ymmärtääkseni enää näin myöhään löydä ja toista, vaikka löytäisikin, ei kannata poimia ellei toivo erinäisiä mieltä avartavia hallusinaatiokokemuksia ja mahdollista sairaalareissua. Osaan kuitenkin lukea pakastepusseista pappan käsialalla kirjoitetun tekstin "c-j-svamp 2014". Tiedän, että se tarkoittaa Carl Johan svamp, eli stensopp. Suomeksi herkkutatti. Ja tiedän, että niistä minä tykkään.

Olen jo pitkään tiennyt, että pidän sienipizzoista nimenomaan valkoisina. Nyt tiedän myös, että tykkään etenkin herkkutateista pizzan päällä yhdessä juuston, oliiviöljyn ja sipulin kanssa. Näin ollen alla erinomainen ohje valkoiseen herkkutattipizzaan.

Pizzataikinan ohjeen löydät tämän linkin takaa aiemmasta pizzapostauksestani.


BIANCO HERKKUTATTIPIZZA
Yhteen pizzaan

Näitä tarvitset:

• oliiviöljyä
• n. 80 gr emmenthal- ja mozzarella raastetta
iso kourallinen pakastettuja herkkutatteja
• voita
• sormisuolaa ja pieni hyppysellinen valkopippuria
erittäin pieni sipuli
• tuoretta oreganoa

Sulata sienet.
Kuumenna pannu ja sulata siinä voi.
Lisää sienet pannulle, mausta suolalla ja valkopippurilla ja paista hetki kunnes ylimääräiset nesteet ovat haihtuneet.
Levitä tilkka oliiviöljyä kaulitulle pizzapohjalle.
Ripottele päälle reilusti juustoraastetta.
Levitä sienet juuston päälle.
Leikkaa sipuli renkaiksi ja aseta päällimmäiseksi.
Silppua oreganon lehdet ja ripottele pizzalle.
Paista 300 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Ota pizza uunista, pirskauta hieman oliiviöljyä pizzan päälle sinne tänne.
Nauti heti.

4 kommenttia:

  1. Aika deluxe-pizza, sanoisin! Kuulostaa älyttömän hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta! Älyttömän hyvää olikin, suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  2. Tuo kuva sai mut nyt niin nälkäiseksi että;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva kuulla Jael. PIzzaa syömällä se nälkä lähtee :)

      Poista