lauantai 22. joulukuuta 2012

TEE LAHJAKSI TEE

Reilu viikko taaksepäin piti keksiä pieni lahja yhteistyökumppanin pikkujouluihin. Sattumoisin tiedän, että teenjuontia suositaan duuniporukan keskuudessa. Ja vaikka harkitusti ostettu ja huolella valittu tee kaupan hyllyltä voi olla ihanaa on itsetehdyssä aivan oma särmänsä. Joten ei muuta kuin hihoja käärimään, essu päälle, uuni lämpeämään ja mortteli pöydälle.

Ohje tähän Chai Tee - maustesekoitukseen löytyy Simply Deliciousin Charlottalta.  Olen tehnyt tätä nyt reilun viikon sisällä kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kerralla seurasin Charlottan ohjetta orjallisesti muutoin, kuin että kaupan hyllylle unohtui mausteneilikat ja kardemumma. Niitä korvaamaan lisäsin yhden ylimääräisen kanelitangon ja kolme tähtianista. Toisella kerralla onnistuin muistamaan mausteneilikan, mutta jätin tietoisesti kardemumman pois. Kardemumma ei mausteena ihan meikäläiseen uppoa. Testasin tietenkin lahjoja ennen niiden antamista nauttimalla niistä kupilliset. Kummallakin kerralla lopputulos vallan mainio!

Myös keitto-ohjeet teelle (jotka on kiva liittää lahjapakettiin) löytyvät tuosta Charlottan postauksesta.

Intiasta perujaan oleva Chai Tee on hyvä tehdä mustaan teehen, sillä se kestää kuumempia vesiä. Itse käytin Helsingin Fredrikinkadulta löytyvän teen erikoisliikkeen Ouncen hyllyiltä löytynyttä Dejoo Assam teetä tämän Chai-sekoitteen pohjana.

Ounce on muuten aivan ihana teekeidas! Suosittelen täällä asuville ja täällä vieraileville ehdottoman lämpimin sydämin visiittiä tuohon pikku puotiin. Ihanassa irtoteetä myyvässä pikkuliikkeessä voi myös istahtaa kaupan perällä olevaan huoneeseen ja nauttia puotiemäntien valmistamia höyryäviä teejuomia tunnelmallisessa mijöössä.

Samaisesta puodista ostin myös 10 centin kappalehinnalla ruskeita teepaketteja ja niihin sulkijoita sekä irtoteepusseja. Keitto-ohjeet kirjoitin Marimekon pakettikortteihin, jotka sai helposti pussiin kiinni sulkijoiden avulla. Käärin lahjapaperiin ja sinetöin kauniilla nauhalla. Tuoksuvat paketit ja maistuvat lahjat lämmittävät varmasti saajaansa vielä aatonkin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti