torstai 26. heinäkuuta 2012

PAISTETTU LOHIFILE JA PESTOPERUNAT

Lohifilén saa maukkaaksi ja kalan nahan rapeaksi, jos malttaa odottaa. Filé on hyvä suolata ajoissa. Suolaa lohi reippaasti ja anna kalan imeä suola itseensä jääkaapissa pari tuntia. Kun on kalan paistamisen aika malta odottaa, että pannu on kunnolla kuuma. Kun paistinpannun lämpö on noussut lähes maksimiinsa sulata pannulle tilkka voita ja aseta lohifilé nahkapuoli alaspäin pannulle tirisemään. Hieman mustapippuria päälle ja nyt on taas odottamisen aika. Lohi saa tiristä nahkapuoli alaspäin pannulla kunnes kalan liha on kypsynyt hieman yli puolenvälin. Kuumalla pannulla nahka tulee sipsin rapeaksi ja kelpaa mukavasti syötäväksi. Vasta filén paistuttua hieman yli puolenvälin on aika hetkeksi kääntää filé, jotta pintapuoli saa hieman väriä. Toki vain hetkeksi.
Kala on valmis, nosta pannulta ja lisää päälle ripaus sormisuolaa ja hieman pilkottua kevätsipulin vartta. Tarjoile pestoperunoiden kanssa.


PESTOPERUNAT

Näitä tarvitset:
• uusia perunoita (suurimmat voit puolittaa, pienimmät keitä kokonaisina)
• 1-2 tl vihreää pestoa
• 1 kevätsipulin varsi
• ripaus suolaa

Keitä perunat. Valuta vesi pois ja lisää kattilaan perunoiden sekaan 1-2 tl pestoa ja pilkottua kevätsipulin vartta. Laita kattilan kansi kiinni ja ravistele kattilaa, niin että pesto ja sipulit sekoittuvat perunoihin. Sirottele halutessasi vielä hieman suolaa päälle ja voilá!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti