Joko jouluruoat kyllästyttää?
Joulupöydän jämiä ei tietenkään kannata heittää menemään, vaan hyödyntää ruoanlaitossa vielä joulun jälkeenkin. Tosin vierailimme jouluna kolmessa eri joulupöydässä eikä omassa jääkaapissamme ole yhdenkään lootan jämiä saati kinkun luita, joista keitellä liemiä ynnä muuta. Kieltämättä ihan mukavaa!
Kaiken mörssäilyn jälkeen vatsanpohja kaipasi jotain kevyempää. Niinpä väsäsin ensimmäisen välipäivän ja avopuolison syntymäpäivän kunniaksi illallispöytään raikkaan talvisalaatin.
TALVINEN MOZZARELLA- JA GRANAATTIOMENASALAATTI
Näitä tarvitset:
• vajaa 1/2 dl oliiviöljyä (2/3 kastikkeen määrästä)
• n. 1/4 dl valkoviinietikkaa (1/3 kastikkeen määrästä)
• 1 rkl juoksevaa hunajaa
• 1 tl mietoa sinappia
• 1 lehtisalaattikerä
• iso kourallinen rucolaa
• pieni nippu korianterinlehtiä (n. 15 lehteä)
• 8-10 aurinkokuivattua tomaattia
• 1 mozzarella
• 1/2 granaattiomena
Sekoita kastikkeen ainekset (oliiviöljy, valkoviinietikka, hunaja ja sinappi) keskenään.
Revi lehtisalaatti salaattikulhoon. Lisää rucola ja poimi korianteriruukusta sekaan kauniita korianterinlehtiä.
Kaada kastike päälle ja sekoita kevyesti käsin niin, että kastike levittyy tasaisesti salaattiin.
Revi mozzarella paloiksi ja aseta salaatin päälle juusto sekä aurinkokuivatut tomaatit.
Puolita granaattiomena ja lyö siitä siemenet salaatin päälle.
Voilá!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti