sunnuntai 30. joulukuuta 2012

PEKONI


Kuka jaksaa panostaa pakolliseen lounaaseen, kun samalla pitäisi suunnitella uuden vuoden aaton tarjoiltavia ja tehdä niiden valmisteluja? En minä ainakaan. Tällöin on mukava väsätä pikainen pasta. Eikä haitaksi tietenkään ole, jos se sattumoisin on maukas.

Meillä harvemmin syödään lihaa. Kalaa ja muita mereneläviä lukuunottamatta. Tai siis syödään toisinaan ravintoloissa käydessä sekä mamman ja avopuolison äidin ja mummin pöydissä vieraillessa. Mutta kotiin emme juuri laisinkaan osta lihaa. Paitsi, jos sattuu jokin ihan erityinen tilanne. Sellainen oli toissapäivänä, kun avopuoliso täytti vuosia ja aamiaiseksi tarjoilin sänkyyn muna- ja pekoniaamiaisen. Pekonipakkauksesta jäi puolet paistamatta ja niinpä niille piti nyt jotain keksiä. Talven mauttomat tomaatitkin saivat aivan uutta puhtia, kun niitä hieman herättelin pekonirasvan lämmössä.

Helppoa, nopeaa ja maukasta. Mitä muuta sitä voisi tällaisilta päiviltä toivoa!




PEKONIPASTA
2lle hengelle

Näitä tarvitset:

tagliatelle pastaa

• n. 80-100 gr pekonia
• kourallinen miniluumutomaatteja
• hyppysellinen kuivattuja chilihippuja
• 1 valkosipulinkynsi
• 1 tl valkoviinietikkaa
• nippu persiljaa
• kourallinen rucolaa

• suolaa ja mustapippuria
• oliiviöljyä

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää siihen ripaus suolaa.
Leikkaa pekonit paloiksi ja ruskista pannulla kunnes saavat hieman väriä.
Puolita miniluumutomaatit ja lisää ne leikkuupinta alaspäin pannulle.
Lisää myös chilihiput, murskattu valkosipulinkynsi sekä valkoviinietikka ja anna kaiken paistua kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja niiden kuoret halkeilevat.
Pastan kiehuttua valuta siitä vedet, lisää pasta paistinpannulle ja kaada sen ylle mukava loraus oliiviöljyä.
Lisää silputtu persilja, kourallinen rucolaa, mausta pippurilla ja varovasti suolalla ja sekoita kaikki keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti