Lehtikaali maistuu mulle parhaiten kahdessa muodossa - kuullotettuna pannulla öljyssä ja voissa tai smoothiessa. Tässä ensimmäisestä versio.
Aika usein tulee mietittyä, että kuinka yksinkertaisia ja helppoja asioita voi blogissa jakaa ilman, että se alkaa vaikuttamaan lukijan aliarvioimiselta. Loppupäätelmä on aina sama. Ei yksinkertaisuus ole synti. Eikä helppous ole laiskuutta. Yhdistettynä ne ovat vain fiksu veto. Kun makuja ei ole liikaa peittämään alleen toisiaan ja ruoka syntyy kädenkäänteessä kaikki ovat voittajia.
Eikä tämä pasta nyt kuitenkaan niin minimalistinen ole. Rasvojakin on kolmea eri sorttia. Tulee sitä viikottain huomattavasti askeettisempiakin ruokia tehtyä. Niistä yksi suosikki koostuu vihersalaatista ja viinirypäleistä. Ja balsamicopohjaisesta kastikkeesta. Mutta niistä joskus myöhemmin lisää. Tässä nyt tämä lehtikaalipasta.
LOUNAS PASTA LEHTIKAALILLA
2lle
Näitä tarvitset:
• 1 rkl oliiviöljyä
• 1 rkl tryffeliöljyä
• 1 rkl voita
• 1 pieni sipuli
• 3 lehtikaalin lehteä
• 2 valkosipulin kynttä
• 1/2 punainen chili
• kourallinen miniluumutomaatteja
• ruokalusikallinen suuria varrellisia kapriksia
• suolaa ja mustapippuria
• penne pastaa
Laita pasta vesi kiehumaan. Keitä pasta.
Pastan kypsyessä hienonna sipuli ja suikaloi lehtikaalin lehdet.
Kuumenna öljyt pannulla. Lisää sipuli ja lehtikaali. Kuullota. Suolaa.
Lisää nokare voita lehtikaalin päälle ja sekoita voin sulaessa.
Murskaa valkosipuli, viipaloi chili ja lisää pannulle.
Poista kapriksista varret, puolita kaprikset ja tomaatit. Siirrä pannulle.
Valuta pasta ja kaada lehtikaalihöysteen sekaan. Suolaa ja pippuria. Loraus oliiviöljyä. Sekoita. Ja se on siinä.
Oi nam, niin herkulliselta kuulostaa tämäkin! Testiin menee :)
VastaaPoistaRaikas on, sopii erityisen hyvin tällaisiin aurinkoisen kirpeisiin syyspäiviin.
Poista