Viimeksi leivoin tätä mehukasta, appelsiinista suklaakakkua omiin lakkiaisiini. Siitä on 12 vuotta. Olikin jo aika kaivaa vanha resepti esiin ja tehdä nostalgiareissu.
SAFTIG CHOKLADKAKA
Näitä tarvitset:
• 2 dl kermaa
• 1 dl kaakaojauhetta (Van Houtenin toimii oikein hyvin)
• 2 dl sokeria
• 150 g voita
• 3 kanamunaa
• 3,5 dl vehnäjauhoja
• 2 tl leivinjauhetta
• 4-5 rkl appelsiininkuoripaloja (Dr. Oetkerin löytyy useimmista ruokakaupoista)
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla.
Sekoita kerma, kaakaojauhe ja 1 dl sokerista kattilaan. Kiehauta samalla koko ajan sekoittaen. Poista kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä.
Vatkaa voi ja loput sokerista vaahdoksi.
Lisää munat yksi kerrallaan kevyesti vatkaten.
Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja appelsiininkuoripalat keskenään.
Sekoita vuorotellen jauhoseos ja suklaaseos taikinaan.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja anna paistua uunin alatasolla noin 50 min.
Helppo suklaakuorrutus kakulle
Näitä tarvitset:
• 2 dl tomusokeria
• 2 rkl kaakaojauhetta
• 2 rkl vettä
• pari tippaa öljyä
Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita.
Lisää pari ruokalusikallista vettä sekä pari tippaa öljyä. Sekoita.
Lisää vettä teeslusikallinen kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes kuorrutus on saanut helposti levitettävän koostumuksen.
Kaada kuorrutusta kakun päälle ja levitä lastalla kevyesti. Voit halutessasi koristella kakun nonparelleilla.
Anna kuorruteen kovettua ennen tarjoilua.
Kuulostaa aika hyvältä!Suklaa ja appelsiini on kyllä niin bra kombination;D
VastaaPoistaJuu, kyllä tuo on aika toppen yhdistelmä, en käy kieltämään :)
Poista