Tämä pieni herkku sopii hyvin alkupalaksi, sapaspöytään tai vaikkapa kalan lisukkeeksi.
PAISTETUT PUNAJUURET
Näitä tarvitset:
• 3 punajuurta
• tilkka oliiviöljyä
• suolaa ja pippuria
• rosmarinin oksa
Kuori punajuuret ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannulla. Lisää punajuuret, ripottele päälle suolaa ja pippuria ja anna paistua silloin tällöin kääntäen ja sekoittaen noin 10-15 minuttia, kunnes kypsiä.
Poimi rosmarinin oksasta lehdet, silppua pieneksi ja lisää punajuurten päälle. Anna paistua vielä pari minuuttia.
Tarjoile punajuuret kuumana sinihomejuusto crème fraichen kanssa.
Sinihomejuusto Crème Fraiche
Näitä tarvitset:
• purkillinen ranskankermaa
• pala hyvää sinihomejuustoa (n. pari ruokalusikallista). Oma suosikkini tähän on kuulkaas Aura-juusto.
• 1 valkosipulin kynsi
• 1 rkl silputtua tuoretta persilja
• suolaa ja pippuria
Murusta sinihomejuusto ranskankerman joukkoon.
Murskaa tai silppua valkosipulin kynsi, silppua persilja ja sekoita ne joukkon.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Anna odottaa jääkapissa sen aikaa, kun punajuuret paistuvat.
Ihana kombo:)Tykkään tosi paljon punajuurista ja nytkin on edessä vati punajuurisipsejä(kuivurilla tehtyjä)
VastaaPoistaPunjuuret on ihania! Sipseinä mahtavia!
PoistaJa sopivat monen muunkin juuston kanssa vallan mainiosti yhteen. Sinihomejuuston lisäksi suosikkikaverini punajuurelle on halloumi.