keskiviikko 2. toukokuuta 2012

PINAATTIA POSKEEN






Toisinaan kotona työskennellessä lounas saattaa jäädä väliin ja illallinen aikaistuu päivälliseksi. Siinä vaiheessa, kun päivällistä pitäisi alkaa valmistelemaan voi nälkä jo olla niin kova, että ruoan haluaa eteensä hyvinkin nopeasti.

Tämä raikas ja ruokaisa pinaatti ja feta pasta syntyi nopeasti ja vaivattomasti. Ja mikä parasta, sekaan mahtui myös sesonki raaka-aine! Kotimaista pinaattia on saatavilla tuoreena toukokuusta lokakuuhun, joten nyt on hyvä hetki alkaa herkuttelemaan vihreällä.

PINAATTI JA FETA PASTA
2lle hengelle 

Näitä tarvitset:

• oliiviöljyä
• 1 sipuli
• 4 valkosipulinkynttä
• 100 g tuorepinaattia
• auringonkukansiemeniä
• purkillinen säilyketomaatteja
• rkl Philadelphia tuorejuustoa
• hunajaa
• mustapippuria
• suolaa
• 1/2 pakettia fetajuustoa
• reilusti tuoreita basilikan lehtiä
• spaghettia

Perkaa tuore pinaatti ja huuhtele se huolellisesti.
Hienonna sipuli ja kuullota sitä oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Murskaa valkosipulinkynnet joukkoon ja lisää reilu teelusikallinen hunajaa päälle. Kuullota vielä hetki.
Lisää pinaatti pannulle sipulin joukkoon ja lisää auringonkukansiemenet. Paahda hetki.
Pilko tomaatit ronskin ottein, heitä ne pannulle ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa hunajaa tai sokeria.
Anna kastikkeen hautua keittäessäsi pastan.
Valuta pasta ja sekoita kastike joukkoon. Murskaa fetajuusto pinnalle ja ripottele basilikan lehdet päälle.



2 kommenttia: