Katselin tässä hieman blogihistoriaani ja huomasin, että viime vuonna juuri näihin samoihin aikoihin blogin päivittäminen on ollut hankalaa. Se ei missään nimessä johdu siitä, että intoa ei riittäisi. Aika vaan on kortilla näin keväisin, kun projketeja pukkaa ja deadlinet kiristää.
Rehellisesti sanottuna, meillä ei olla syöty viime aikoina kauhean hyvin ja monipuolisesti. Kiireessä ja väsyneenä pakastepizza tuntuu yllättävän usein yllättävän hyvältä vaihtoehdolta. Myös Kotipizzan kotiinkuljetuspalvelua on tullut käytettyä, jos ei nyt reippaasti, niin ainakin jonkun verran. Perinteinen fetasalaatti syntyy kädenkäänteessä ja ilman mitään sen kummempaa aivotoimintaa, joten siitä on onneksi saatu meidänkin pöytään välillä jotain terveellisempää purtavaa. Vihersmoothiet ja ruisleivät juustolla ja kurkulla ovat myös uponneet tasaista tahtia.
Tänään oli ensimmäinen vapaapäivä kuuteen viikkoon. Puhtia ruoanlaittoon löytyi kaiken löhöämisen välissä sen verran, että jaksoin pilkkoa ja viipaloida apukokkina avopuolison pyörittäessä showta keittiössä. Siinä häärätessämme muistin, kuinka ihanaa yhdessä kokkaaminen on. Ja kuinka hyvältä ruoka maistuu, kun se on yhdessä valmistettu.
Sonisphere-festareiden kaikuessa meren yli meillekin, parvekkeen oven olessa auki, sateen jälkeisessä tuoksussa on mukava nauttia rauhassa lämmintä, tulista ja erittäin maukasta kotisafkaa.
TOFUA KOOKOS-CURRY-CHILIKASTIKKEESSA
Näitä tarvitset:
• oliiviöljyä
• maustamaton tofu
• runsas teelusikallinen sambal oelekia
• runsas teelusikallinen punaista thai curry-tahnaa
• loraus soijakastiketta
• 2 tl väkevää sinappia
• 2 tl hunajaa
• 1 sipuli
• 2 porkkanaa
• iso pala inkivääriä
• 3 valkosipulin kynttä
• 1 keltainen paprika
• 1/2 kesäkurpitsa
• rasiallinen herkkusieniä
• 1 rkl seesamisiemenöljyä
• 1 tölkki kookosmaitoa
• reipas hyppysellinen curry-jauhetta
• suolaa
• mustapippuria
• ruukullinen tuoretta korianteria
• noin 3 rkl sitruunanmehua
Kuivaa tofu talouspaperilla ja kuutioi.
Pilko sipuli, suikaloi porkkana ja paprika, viipaloi herkkusienet, valkosipuli ja inkivääri. Leikkaa kesäkurpitsasta puolikuun muotoisa paloja.
Kuumenna pannu. Lisää öljy, tofu, soijakastike, sambal oelek, curry-tahna, sinappi ja hunaja. Sekoita ja anna paistua tovi.
Siirrä pannulle sipuli, porkkana, valkosipuli ja inkivääri. Purista sitruunan mehu ja kaada seesamisiemenöljy joukkoon. Lisää mustapippuri ja curryjauhe. Sekoita ja anna paistua hetki.
Lisää pannulle suikaloitu paprika, viipaloidut herkkusienet ja pilkottu kesäkurpitsa. Ruskista hetki.
Lisää kookosmaito ja sekoita. Kiehauta. Älä anna hautua liian kauan, etteivät vihannekset pehmene liikaa.
Mausta suolalla ja lisää lopuksi silputtu korianteri ja sekoita.
Tarjoile nuudeleiden kanssa syvästä kulhosta.
Voi kun näyttää herkulle! Ja kiitoksia jo etukäteen hyvästä tofu-ohjeesta, sillä minä olen edelleen ihan onneton sillä saralla (en muista koskaan ruokakaupan hyllyllä, että tofuakin voisi ostaa vaikkapa sen kanan sijaan). Tämä menee kokeiluun ehdottomasti :)
VastaaPoistaVar så god! Tämä on mielestäni sellainen hyvä perusohje tofuun. Tosin, jos valmistat joskus tofua ilman kastiketta, niin parin tunnin marinointi on suotavaa.
PoistaTofu on oiva vaihtoehto kanalle :)
Tervetuloa takaisin. Yhdessä kokkaaminen on mukavaa ja rentouttavaa. Vaikka ihan sen perusarkiruoankin.
VastaaPoistaTack så mycket. Onpa kiva olla taas täällä :)
PoistaKiitos tofuohjeesta ja siitäkin, että jaoit ajatuksia arjen ajoittaisista haasteista. Tykkään tofusta, mutta en ole oppinut laittamaan sitä itse. Ohjeestasi huomaan, että se vaatii pallljoonnn mausteita. Siispä uusia kokeiluja tiedossa. Tervetuloa myös vierailemaan http://badmamaskitchen.blogspot.fi.
VastaaPoistaJep, meillä käytetään ruoan laitossa jos jonkin verran mausteita. Etenkin, kun tehdään ruokaa aasialaisella vivahteella :)
PoistaOih nam, näyttää niin hyvältä! :) Tofuruoat on herkullisia ja kesällä tulee tehtyä aika paljon erilaisia tofu-salaatteja. Onneksi on paketti jääkaapissa, tänään meinaan kokkailla siitä jotain :)
VastaaPoistaTofu on kivan monipuolista. Meilläkin sitä uppoaa usein salaatteihin, lisäksi siitä saa maukkaita "pihvejä", se toimii kastikkeissa hyvin ja on kaakkois-aasialaisissa keitoissa lähes verraton.
PoistaHuh,no kyllä olit tosiaankin vapaapäivän ansainnut! Tofuiset padat ovat kyllä herkullisia;ja tofua tulee käytettyä muutaman kerran viikossa:)
VastaaPoistaPakko myöntää, että usean työn merkeissä vietetyn viikon ja viikonlopun jälkeen on tuntunut oikein mukavalta taas viettää normaali vapaa viikonloppu. Ja tofuhan sen tietenkin kruunasi :)
Poista