Ai, että mitäkö meillä syödään syksyisinä arki-iltoina? Helposti ja nopeasti syntyviä salaatteja, joista jää mahdollisimman vähän tiskiä. Tässä yksi tämän syksyn suosikeistani, joka on päätynyt meillä pöytään jo useampaan otteeseen sekä elokuun että syyskuun aikana.
Fetasalaatti ja tabbouleh olivat kesällä köökimme syödyimmät salaatit. Syksyllä himoitsen kidenypapujen pehmeää makua, niiden kauniin syksyistä väriä ja niiden sisältämiä proteiineja.
KIDNEYPAPUSALAATTI
Näitä tarvitset:
• 2 tölkkiä säilöttyjä kidneypapuja
• ruukullinen korianteria
• ruukullinen persiljaa
• 1/2 pieni punainen chili (vahvuus 3)
• 1 valkosipulin kynsi
• 1 keltainen paprika
• 1 punainen paprika
• 1/2 pienestä punasipulista
• 1/2 rkl soijakastiketta
• 1 limen mehut
• loraus oliiviöljyä
• ripaus suolaa
Huuhtele kidneypavut siivilässä ja kaada ne salaattikulhoon.
Poista chilistä siemenet.
Silppua chili, valkosipuli, punasipuli ja yrtit. Pilko paprikat pieniksi kuutioiksi. Lisää kaikki kulhoon papujen joukkoon.
Purista salaatin päälle limestä kaikki siitä irtoavat mehut ja kaada mukaan soijakastike ja öljy.
Ripottele kevyesti suolaa päälle.
Sekoita huolella ja tarjoile samantien sellaisenaan tai esimerkiksi viininlehtikääryleiden kylkeen.
Just tänään sanoin miehelle, että loppuviikosta en kokkaa mitään, mikä aiheuttaa enemmän tiskiä kuin yhden kattilan tai kulhon. Siivosin kaaoksen.
VastaaPoistaNo sattuipa sopivasti :)
PoistaTästä tulee tiskiä tuo yksi kulho...ja noh, siivilä kans.
Mukavan simppeli salaatti :) Ja pieni tiskimäärä on aina plussaa..
VastaaPoistaJoo, mulla on vakaa usko siihen, että salaateissa yksinkertaisuus on valttia. Maut tulevat sillälailla aina parhaiten esille.
PoistaTällaisen tiskikoneettoman täytyy myös miettiä aika-ajoin pienen tiskimäärän tuottamista :)