maanantai 19. marraskuuta 2012

SUNNUNTAI BRUNSSI RAVINTOLA SALUTORGETISSA


Täytin syyskuussa vuosia ja lunastin veljeni ja hänen vaimonsa antaman lahjan sunnuntaina: loistava brunssi, ihanan perheen seurassa kauniissa miljöössä, ravintola Salutorgetissa.

Salutorgetin brunssin alkupalat tarjoillaan seisovasta pöydästä. Valikoima on laaja ja niin hyvää, että santsasin, tietenkin. Alkuruokapöydässä oli talvinen tunnelma; savuisia makuja, sieniä, silakoita ja sillejä, riistaa ja karpaloa. Tummia, silti raikkaita makuja. Täydellistä marraskuun viimeisille viikoille. Eritysmaininnan saa vihersaalatin yrtti-sinappivinegrette.


Ensimmäiselle lautaselle tuli kasattua savusiikamoussea rapealla ruisleivällä, juuriselleriä ja roquefort-kreemiä, vihersalaattia sinappivinegretellä, pottuja, karpaloleipää kirnuvoilla, sherrysilliä ja graavilohta.


Pääruoka tarjoillaan pöytään ja valitsin kahdesta vaihtoehdosta kalan; hiillostetun lohen, tilli-duchesseperunaa ja savukatkarapukastike. Oikea valinta! 


Veljeni otti vasikanposkea ja naamasta näki, kuinka hän kadehti meidän muiden kalavalintaa.

Lapsille on vaihtoehtoisesti saatavilla perunamuussia ja lihapullia, mutta seurueemme 2-vuotias neiti valitsi oman makunsa mukaan pelkän alkuruokapöydän. Nauttiessaan graavattua lohta tyytyväinen hymy kasvoillaan hän kertoi meille sen olevan sushia ja suurinta herkkua.

Jälkiruokapöytä kulki myös talvista linjaa; puolukkavispipuuroa ja kinuski-vaniljakermaa, suklaa pannacotta ja chilimanteleita, porkkanakakkua ja tyrni-tuorejuustokreemiä, viinirypäleitä sekä juustovalikoima ja mustikkahilloketta. Vispipuuron päällä oleva kinuski-vaniljakerma ei saanut pöytäseurueeltamme hurraa!-huutoja. Minä taisin ainoana porukastamme antaa sille tyytyväisen hyväksynnän. Porkkanakakku oli mehukas ja kuohkea ja tyrnien maku miellyttävän lempeä. Taisi kuitenkin käydä niin, että jälleen kerran oma suosikkini jälkiruokien joukosta oli juustovalikoima ja sen kanssa nautittava mustikkahilloke ja keksit. Makeat on ihan jees, mutta suolaiset voittaa aina!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti